Ziua Jandarmeriei Romane a fost sarbatorita cu fast in Baia Mare

EVENIMENT Ieri, 3 aprilie, pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramures, s-a desfasurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane. Ziua de 3 aprilie este o data semnificativa in traditiile Jandarmeriei Romane, institutie specializata a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constitutionale interne in statul de drept.

Continuatori ai curtenilor si dorobantilor, jandarmii au sarbatorit 169 de ani de cand a fost semnata ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor in Jandarmi", de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Istoria unei natiuni este formata din  oameni si evenimente, iar cei 169 de ani care s-au scurs de cand s-a constituit prima structura de jandarmerie, reprezinta o fila cu o semnificatie aparte. Ea ne aduce aminte ca noi, cei de astazi suntem continuatorii unor bravi inaintasi. Activitatile au fost desfasurate in spiritul traditiilor militare nationale si in conformitate cu regulile protocolare.

In aceasta zi de sarbatoare, ne-au onorat cu prezenta: domnul  Vasile Moldovan, prefect al judetului Maramures, domnul Doru Ioan Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures, doamna Noemi Vida, viceprimar al municipiului Baia Mare, sefii/ reprezentantii  structurilor din sistemul de ordine si siguranta publica, aparare si securitate nationala la nivel judetean, pe care ii salutam cu respect si de asemenea le multumim ca au ales sa sarbatoreasca aceasta zi alaturi de jandarmii maramureseni.

Dupa oficierea serviciului religios de catre Preotul Arhimandrit Ioachim Tomoiaga, consilier social filantropic in cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, domnul Vasile Moldovan, prefect al judetului  Maramures, a prezentat mesajul doamnei Carmen Dan,  Ministrul Afacerilor Interne, adresat cu ocazia sarbatoririi a 169 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane precum si mesajul prefectului.

De asemenea, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, domnul locotenent colonel Petru Marcel Floristeanu, a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, domnul colonel Catalin Ionut Sindile si mesajul Inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, cu ocazia sarbatoririi a 169 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, a inaintat in grad inainte de termen 3 jandarmi maramureseni si a acordat un numar de 69 de recompense personalului unitatii pentru indeplinirea exemplara a atributiilor de serviciu constand in multumiri si felicitari. A urmat activitatea de premiere prin inmanarea de cupe si diplome, pentru castigatorii concursurilor interne si inter-institutionale organizate de Jandarmeria Maramures cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea noastra s-a incheiat cu defilarea unitatii prin fata oficialitatilor judetului Maramures.

 

Informatii furnizate de IJJ Maramures

Inca un incendiu in judet. A luat foc vegetatia uscata la Remetea Chioarului
Citeste
Inselatorie cu premii in telefoane prin Posta Romana. Ce spune compania
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.