Ziua internaTionalA a cititului ImpreunA, marcata de politisti si de elevii Scolilor gimnaziale "alexandru ivasiuc" si "dimitrie cantemir" din baia mare

Dragostea de lectura este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care un adult il poate oferi copiilor. Din drag de copii, dar si de carte, politistii de prevenire au hotarat ca Ziua Internationala a Cititului Impreuna este cea mai buna ocazie de a imparti cu ei una din cele mai mari bucurii ale vietii: cititul.

Evolutia fiecaruia dintre noi poate fi marcata la un moment dat si de o lectura, de un personaj dintr-o carte sau de o biografie. In modelarea unui om cu principii sanatoase lectura are un rol deosebit de important iar politistii isi doresc sa contribuie la formarea unor caractere frumoase, la dezvoltarea unor comportamente prosociale si la crearea unor punti intre suflete.


Rolul povestilor in educatia copiilor este de a stimula imaginatia, de a dezvolta limbajul dar si de a oferi copiilor modele de comportament astfel incat ei sa stie semnificatia lui ASA DA si ASA NU. Totodata cititul impreuna ii scoate pe copii din lumea virtualului, a internetului, unde ei isi petrec majoritatea timpului singuri si le da ocazia sa-si impartaseasca emotiile, trairile si sa schimbe pareri si impresii despre ceea ce s-a citit.

De aceea politistele de prevenire au ales azi pentru scolari patru povesti educative, care sa-i invete cat de important este sa fii bun, generos, cinstit si sincer cu cei din jur, care sa-i convinga cat sunt de speciali si care sa le releve ce minunat e OMUL. Textul rostit a fost apoi intors pe toate fetele de copiii deosebit de dezinvolti, de curiosi si de amuzanti.

Elevii Scolilor Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" si "Dimitrie Cantemir" din Baia Mare au fost deosebit de incantati de povestile lecturate. Pentru ca i-au primit cu bucurie si pentru ca le-au promis ca vor citi mai mult, politistii i-au recompensat, cum altfel, decat cu o brosura cu sfaturi preventive ilustrate cu pagini de colorat.

Trei maramureseni prinsi de politisti la volan, fara permis de conducere
Citeste
Politiste care poarta povesti prin oras
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.