Ziua Bolnavului, zi cu semnificatie speciala

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES  Pentru cei aflati in suferinta alinarea vine de la aproapele lor, de la familie, medici, asistente, infirmiere care au facut din meseria de a ingriji bolnavii o adevarata vocatie. In ultimii ani, data de 11 Februarie este pentru persoanele cu suflet mare din Maramures ziua in care vin alaturi de bolnavi pentru a-i incuraja, pentru a le aduce mici bucurii, ziua in care preoti ortodocsi si catolici isi unesc rugaciunile pentru sanatatea bolnavilor.

Daruirea si slujirea pentru cei aflati in suferinta tin de sufletul fiecarui om. Un gand de alinare pentru cei bolnavi trebuie sa fie mereu in sufletul nostru.

Ziua Mondiala a Bolnavului, instituita de Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992 este dedicata celui aflat in suferinta si omului aflat langa el. Este in stransa legatura cu prima aparitie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, pe data de 11 Februarie. Aceasta zi le-a gasit pe Doamnele cu suflet mare alaturi de cei   aflati in spitale, carora le-au adus alinare pentru suferinta lor.

Un cuvant de incurajare, un gand bun pot insemna mult pentru un bolnav. Sanatatea este un dar, iar suferinta poate fi alinata prin bunatate si gesturi simple.

 

Dr. Viorica Chereches

O casa a luat foc pe strada Viseut
Citeste
Expozitia "Mihai Olos", inca doua saptamani la Paris
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.