Zeci de spargeri la pont din case si apartamente

Municipiul Sighetu Marmatiei se confrunta in ultimele saptamani cu zeci de spargeri care au fost date de catre autori necunoscuti la mai multe case si apartamente. Se pare ca spargerile sunt facute la pont, acestea efectuandu-se atunci cand proprietarii sunt plecati din localitate, chiar si doar pentru o zi.

Grupul infractional care efectueaza spargerile nu a fost inca identificat de catre politisti. Conform unor surse din cadrul Politiei municipiului Sighet, politistii au mai multe piste in lucru si acestia nu exclud ca spargerile sa fie efectuate de catre indivizi din alte localitati, pe mana cu gasti locale, care le dau ponturile.

Au fost vizate mai multe case si apartamente din Sighet, acestea fiind calcate de hoti in lipsa proprietarilor. Modul de operare este simplu: spargatorii intra in apartamente sau case cu chei potrivite, neexistand urme de fortare a usilor. Acest fapt arata ca vorbim de profesionisti intr-ale "meseriei", deoarece spargatorii nu lase prea multe urme pe care politistii sa le cerceteze.

Hotii, odata intrati in casa sau apartament, ravasesc totul, cautand bani, bijuterii sau bunuri de valoare mare. Un sighetean, care de curand a fost calcat de catre aceasta banda de spargatori, a declarat pentru Sighet 247 ca atunci cand s-a intors acasa dupa ce a lipsit o zi, fiind plecat in Baia Mare, a gasit usa apartamentului deschisa si totul ravasit: sertare, haine, diverse bunuri, toate aruncate pe jos de catre hoti in cautarea acestora dupa bani, bijuterii sau bunuri de valoare. Acestuia i-au fost furate bijuteriile din aur ale sotiei si o anumita suma de bani, care a fost bine ascunsa, insa descoperita de catre hoti.

Sursa: Sighet247.ro.

Baimareanca cercetata dupa ce a furat din buzunarul unui satmarean
Citeste
Un barbat s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.