Weekend cu dosare penale pentru cei care au comis infractiuni la regimul rutier

Aseara, in jurul orei 23.50, politistii din Sighetu Marmatiei au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Unirii din municipiu. In urma verificarilor, politistii au constatat ca autoturismul este radiat din circulatie si are montate placute de inmatriculare cu numar fals. Soferul a fost identificat ca fiind un tanar de 25 de ani din Berbesti, care are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Politistii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana careia i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Tot in acest week-end politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile fata de alti patru barbati cu varsta cuprinsa intre 35 si 60 de ani, care au comis infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Trei dintre acestia au condus in stare de ebrietate,cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aer expirat, iar unul a condus fara sa detina permis de conducere.

Politistii au actionat pe raza judetului si in week-end

Politistii maramureseni au actionat in week-end-ul care tocmai s-a incheiat pe drumurile publice de pe raza intregului judet, atat pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantelor Militare cat si pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere si identificarea soferilor care comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere.
Astfel, echipajele de politie au fost prezente pe raza localitatilor Cavnic, Dragomiresti, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Baia Sprie, Borsa, Farcasa, dar si pe raza de competenta a Sectiilor de Politie Rurala Leordina si Suciu de Sus.
Peste 500 de autovehicule au fost oprite, iar soferii si pasagerii au fost verificati. Pentru abaterile de la prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, politistii au aplicat 57 de sanctiuni contraventionale. De asemenea, au fost retinute patru permise de conducere si a fost retras un certificat de inmatriculare.
Totodata, in cadrul activitatilor desfasurate a fost depistat un barbat de 42 de ani care transporta cu o autoutilitara material lemnos dinspre localitatea Campulung la Tisa inspre localitatea Sarasau. Soferul nu a putut prezenta documentele legale, astfel ca aproape 10 mc de lemn, in valoare de peste 1.600 lei, a fost ridicat in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional la Legea 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

303 cazuri noi, total – peste 11
Citeste
Un barbat si-a pierdut viata dupa ce s-a rasturnat tractorul peste el
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.