Vorbesti la telefon, adio permis pentru 30 de zile

Din acest an intra in vigoare mai multe noi reglementari ale Codului Rutier, care prevad conditii mai dure pentru obtinerea permisului de conducere, dar si pedepse mai drastice.

Astfel, de la 1 iulie 2020, nu vor mai putea sa obtine permis de conducere persoanele care nu au absolvit cel putin 10 clase.

In acelasi timp, persoanele in varsta care au deja permis si vor sa mai conduca in continuare vor trebui sa isi faca mai des controalele medicale.

Soferii care folosesc telefonul la volan vor fi si ei afectati de schimbarile codului rutier. Din 2020, persoanele care vor fi prinse de politisti in timp ce conduc cu telefonul la ureche se vor alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Tot la 1 ianuarie creste si punctul de amenda, de la 145 de lei la 223 lei.

Pe de alta parte, amenzile contraventionale pentru biciclisti scad de la sase-opt puncte-amenda la patru-cinci. Asta inseamna ca daca pana acum amenzile aplicate biciclistilor erau cuprinse intre 870 si 1.160 de lei, conform noilor reglementari privind schimbarea clasei de sanctiuni, acestea sunt de-acum cuprinse intre 580 si 725 de lei.

video
Citeste
La Mocanita se mai gasesc bilete doar in 5 si 6 ianuarie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.