Vizita arhiereasca in Plopis: Casa Memoriala "Jus­tinian Chira" va fi inaugurata anul viitor, cand se vor implini 100 de ani de la nasterea IPS Justinian

In dupa-amiaza zilei de joi, 29 octombrie, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu vicar, au efectuat o vizita arhiereasca in localitatea Plopis, satul natal al Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian Chira, pentru a observa stadiul lucrarilor de restaurare care au loc la viitoarea Casa Memoriala "Justinian Chira".

La inceputul acestei luni, Fundatia "Arhiepiscopul Justinian", al carei presedinte executiv este Pr. Mihai Tira, cu binecuvantarea Prea­sfintitului Parinte Iustin, a initiat si demarat un pro­iect de recuperare si rascum­parare a casei parintesti a Arhiepiscopului Justi­nian Chira, cu scopul de a o transforma in Casa Me­moriala "Jus­­tinian Chira", deoarece dupa ple­carea din lumea aceasta a parintilor Arhiepiscopului Justinian (1949 – moare mama Maria Chira) casa sa parinteasca a fost data, de catre surorile acestuia, unei familii din localitatea Surdesti.

Casa Memoriala "Justinian Chira" va intra, astfel, in patrimonial cultural national. Acest obiectiv va fi un punct de reper pentru ceea ce a insemnat Arhie­piscopul Justinian, satul romanesc de altadata, precum si valorile cultural-religioase, conservate si promovate, Casa Memoriala "Jus­tinian Chira" intrand in circuitul turistic al Maramuresului.

Casa Memoriala "Jus­tinian Chira" care este amplasata langa noua biserica a Parohiei Plopis, va fi inaugurata anul viitor, cand se vor implini 100 de ani de la nasterea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian, informeaza Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicatii Media-online.

Emiterea rovinietei nu va functiona duminica
Citeste
Coronavirus: Tataru sustine ca nu va fi o carantinare generala; vor fi impuse restrictii suplimentare, in functie de evolutia pe zone
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.