Vitezomani sanctionati de politistii Serviciului Rutier, in colaborare cu politistii salajeni. 86 soferi au ramas pietoni

Ieri, politistii Serviciului Rutier Maramures, in colaborare cu Serviciul Rutier Salaj, au desfasurat o actiune, in sistem cascada, pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care nu respecta limitele legale de viteza.

Actiunea a avut loc pe D.N. 1C, pe tronsonul de drum intre localitatile Somcuta Mare si Galgau, si pe D.J. 108A, intre localitatile Gardani si Benesat.

Politistii rutieri au aplicat 76 de sanctiuni contraventionale, conform prevederilor & O.U.G. 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre acestea 56 fiind aplicate conducatorilor auto care nu au respectat viteza legala.

Au fost retinute 19 permise de conducere& (15 pentru nerespectarea regimului legal de viteza si 4 pentru depasire). Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 41.470& de lei.

Rezultatele actiunilor rutiere desfasurate de politistii maramureseni in saptamana 22-28 Mai

Din cauza faptului ca viteza constituie principala cauza generatoare de accidente rutiere, in jur de 300 de politisti maramureseni au desfasurat pe parcursul intregii saptamani precedente, actiuni pentru combaterea acesteia.

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii cu atributii rutiere au aplicat 563 de sanctiuni contraventionale& pentru nerespectarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice. 379 de soferi& au fost sanctionati de politistii maramureseni pentru depasirea vitezei legale admise pe drumurile publice, din care 54 au fost aplicate pentru depasirea vitezei cu 51 – 70 km/h a vitezei maxime admise, iar 303 pentru depasirea vitezei cu mai putin de 50 km/h a vitezei maxime admise.

In total, politistii maramureseni au retinut 67 de permise de conducere, dintre care 41 fiind permise pentru depasirea vitezei cu 51 – 70 km/h.

De asemenea, au fost aplicate 103 sanctiuni contraventionale pentru abateri pietoni si biciclisti.

SAMBATA, politistii din Viseu de Sus au oprit pentru control un autoturism, condus de un barbat de 54 de ani, care circula pe strada Mioritei din oras. Intrucat acesta ar fi emanat halena alcoolica, politistii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, barbatul are dreptul de conducere anulat.

Acesta a fost condus la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus pentru recoltarea de mostre biologice de sange.

In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Accident rutier produs pe bulevardul Independentei

Ieri, 28 mai a.c., politistii Biroului Rutier Maramures au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Independentei din Baia Mare.

In urma deplasarii la fata locului, politistii au stabilit faptul ca, o satmareanca in varsta de 43 de ani, a condus un motociclu inspre bulevardul Decebal, si ajunsa la intersectia semaforizata cu strada Dimitrie Cantemir, s-ar fi dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila.

Aceasta a fost transportata la Spitalul Municipal Baia Mare in vederea acordarii de ingrijiri medicale. De asemenea a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

In cauza, se efectueaza cercetari pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa.

Condamnat pentru infractiuni la regimul circulatiei

Sambata, politistii Biroului Urmariri& si Biroul Supravegheri Judiciare& din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, au pus in aplicare un mandat de executare pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Baia Mare, pe numele unui barbat de 38 de ani din satul Dumbrava.

Acesta a fost condamnat la 2 ani si 2 luni inchisoare& pentru comiterea de infractiuni la regimul circulatiei.

Barbatul a fost depus la Penitenciarul Baia Mare in vederea executarii pedepsei.

FOTO: Ziua Internationala a Copilului, sarbatorita la Cupseni
Citeste
Freon in valoare de 6.200 lei, depistat de politistii de frontiera
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.