Vitezomani, alcoolemii record, inchisoare pentru conducere fara permis

Soferii care au condus cu viteza excesiva pot spune ca ieri, 13 octombrie, a fost o zi cu ghinion. Politistii Serviciului Rutier Maramures, care au actionat intre orele 13.00 – 18.00 pe drumurile publice de pe raza judetului folosind aparatura radar din dotare, au oprit pentru verificari 86 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 72 de sanctiuni contraventionale, 56 dintre acestea in cazul soferilor care au condus cu viteza peste limitele legale. Valoarea amenzilor aplicate ieri a depasit suma de 46.000 de lei.
Totodata, ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a sase permise de conducere si retragerea unui certificat de inmatriculare.

Alcoolemii record constatate ieri de politisti

Eforturile depuse de politistii rutieri pentru siguranta in trafic, prin sanctionarea normelor rutiere si reducerea victimizarii prin accidente rutiere, pot fi zadarnicite prin atitudini care nu sfideaza doar normele rutiere. Ieri, 13 octombrie, au fost depistate mai multe persoane care conduceau in stare avansata de ebrietate.

In jurul orei 14.30, o patrula de ordine si siguranta publica din cadrul Politiei municipiului Baia Mare a depistat un autoturism ce stationa pe strada Horea si avea roata din fata avariata. La volan a fost identificat un baimarean de 37 de ani. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta a condus autoturismul pe strada Horea din municipiu, iar la intersectia cu strada Olarilor, a acrosat un autovehicul parcat si nu si-a mai putut continua deplasarea. Baimareanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur in aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sange.

Aseara, la ora 23:00, politistii din municipiul Sighetu Marmatiei au depistat un barbat de 35 ani, domiciliat in localitatea Oncesti, care conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Totodata, in urma verificarilor s-a stabilit ca acesta nu poseda permis de conducere.

Ieri dimineata, in jurul orei 06:00, politistii au intervenit pe D.J. 187, pe raza localitatii Ruscova, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victima. La fata locului s-a constatat ca autoturismul condus de un tanar de 23 ani, domiciliat in Poienile de Sub Munte, a iesit in afara partii carosabile, prin stanga directiei de mers, si s-a izit de gardul unui imobil. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a unei pasagere, care a fost transportata la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenta Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt accident pe fondul consumului de alcool s-a produs tot ieri pe raza municipiului Baia Mare. Politistii Biroului Rutier au constatat ca un tanar de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Macului din municipiu, ajuns la intersectia cu strada Paltinisului nu a adaptat viteza la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in coliziune cu un autoturism parcat. In urma impactului au rezultat pagube materiale. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale iar politistii continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa dispuna masuri legale.

Decizia de a conduce fara permis "l-a condus" dupa gratii

Politistii Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag au depistat si incarcerat un barbat de 60 de ani, domiciliat in Borsa. Pe numele acestuia, Judecatoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.
Barbatul, condamnat la de 3 ani, 10 luni si 10 zile inchisoare, a fost depus in penitencia in vederea executarii pedepsei.

Noua artisti plastici isi expun lucrarile in cadrul expozitiei de arta "Magia gandului"
Citeste
Noua femei batute si agresate intr-o singura zi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.