VIOLENtA IN FAMILIE: Trei ordine de protectie emise de politistii maramureseni. Maramuresence agresate de fii, soti si concubini


In perioada 31 iulie – 02 august a.c., politistii maramureseni au intervenit la trei cazuri de violenta in familie. In toate cazurile au fost emise ordine de protectie provizorii, iar intr-un caz agresorul a fost si retinut pentru 24 de ore.

CICIRLAU

Unul dintre cazurile de violenta domestica a fost semnalat la Cicarlau, unde a avut loc o altercatie intre un tata de 74 de ani si fiul acestuia de 43 de ani. Ambii se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul a fost transportat la Spitalul din Cavnic pentru consult de specialitate.

SIGHETU MARMATIEI

Un alt caz de violenta in familie a fost sesizat la Sighetu Marmatiei. O femeie de 58 de ani a apelat SNAU 112 pentru a sesiza politia cu privire la faptul ca fiul sau, de 36 de ani, a agresat-o fizic.

BAIA MARE

Al treilea caz de violenta in familie a avut loc in municipiul Baia Mare, unde o femeie de 30 de ani a fost agresata de concubinul sau. Victima, pentru ca prezenta leziuni la nivelul fetei si la nivelul membrelor superioare, a fost transportata la spital unde a ramas sub supraveghere medicala pentru investigatii suplimentare.

In acest caz, impotriva agresorului, pe langa emiterea ordinului de protectie provizoriu, s-a luat si masura retinerii pentru 24 de ore. In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile.

Pentru a evita consecintele grave care pot fi generate de comportamentele abuzive din familie, incurajam victimele violentei in familie sa nu tolereze aceste abuzuri si sa solicite ajutorul institutiilor competente. Astfel, in cazul in care esti victima,

  • Suna la 112 - apel de urgenta!
  • Mergi la cea mai apropiata sectie de politie!
  • Mergi la cea mai apropiata unitate sanitara pentru ingrijiri medicale, daca e cazul!
  • Solicita eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicina legala!
  • Contacteaza Serviciul Public de Asistenta Sociala de la nivelul primariei sau D.G.A.S.P.C. pentru a te informa cu privire la serviciile gratuite de care poti beneficia!
  • Solicita Judecatoriei emiterea unui rodin de protectie daca viata si integritatea ta fizica sau psihica ori libertatea iti sunt puse in pericol!
  • Si nu uita de Ordinul de protectie provizoriu care poate fi emis de catre politisti pe o perioada de 5 zile. Acesta poate fi emis la fata locului, pe baza evaluarii situatiei de fapt care rezulta din probele obtinute si formularul de evaluare a riscului.

Articolul VIOLENtA IN FAMILIE: Trei ordine de protectie emise de politistii maramureseni. Maramuresence agresate de fii, soti si concubini apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ACCIDENT LA CLUJ: Femeie gravida ranita, dupa ce un barbat din Coroieni a provocat un accident (FOTO)
Citeste
VAL DE EVENIMENTE RUIERE IN WEEKEND: Accidente la Carbunari, Hideaga, Sighetu Marmatiei, Moisei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.