VIOLENtA IN FAMILIE: In ultimele 24 de ore alte trei maramuresence au fost agresate de membrii familiei

In ultimele 24 de ore alte 3 femei au fost agresate de membrii familiei. In doua cazuri agresorii au fost sotii, iar intr-un caz fiul. Agresorii au varsta cuprinsa intre 24 si 61 de ani. In doua cazuri actele de violenta au fost insotite si de amenintarea cu moartea, iar intr-un caz, pe langa acestea, victima a fost si hartuita.

In urma completarii formularului de risc, a rezultat ca viata si integritatea fizica a victimelor este pusa in pericol, astfel politistii au emis ordine de protectie provizoriu in toate cele trei cazuri.

Suntem in plina campanie de prevenire si combatere a violentei in familie, iar numarul cazurilor este in continuare ridicat. Acesta poate fi ridicat si pentru ca victimele au inteles ca in astfel de situatii cel mai indicat este sa sesizeze autoritatile pentru a primi protectie. Dar in egala masura numarul acestui tip de infractiune poate fi ridicat si pentru ca numarul agresiunilor in familie a crescut.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca nici o problema nu se rezolva prin agresivitate, violenta, indiferent de ce natura e aceasta, fizica, psihologica sau de alta natura. Si cele mai mari conflicte pot fi rezolvate amiabil prin toleranta si compromis, daunele fiind mult mai mici, iar rezultatul conflictului poate fi de tip castig-castig.

Agresorii trebuie sa inteleaga ca e mai bine sa paraseasca locuinta atunci cand sunt cuprinsi de furie. Iar daca in mod repetat furia ii cuprinde este bine sa apeleze la serviciile unui specialist. Prin violenta nu se rezolva nimic, ba mai mult poate fi curmata viata cuiva fara intentie.

De asemenea agresorii trebuie sa stie ca lovirea sau orice acte de violenta este infractiune si pot fi pedepsiti cu inchisoarea pentru o perioada de pana la 5 ani, in functie de leziunile pe care i le-a provocat victimei. Iar daca in urma loviturilor victima moare, pedeapsa este cu inchisoarea de pana la 20 de ani.

Pedepsele se majoreaza cu o patrime daca faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificari legislative prevad ca, daca pe numele agresorului a fost emis un ordin de protectie provizoriu de catre politist sau un ordin de protectie de catre instanta si este incalcat, acesta risca pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. De asemenea agresorii trebuie sa stie ca victima nu mai este singura. Daca solicita ordin de protectie provizoriu beneficiaza obligatoriu de asistenta juridica.

Articolul VIOLENtA IN FAMILIE: In ultimele 24 de ore alte trei maramuresence au fost agresate de membrii familiei apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 26 august 2020: S-a ajuns la 58 decese in Maramures! In judet, in total, 1.053 cazuri de la inceput (33 noi). In tara, 1.256 noi cazuri intr-o zi
Citeste
NICIO ZI FARA INFRACtIUNI SILVICE: Alti 29 mc de material lemnos confiscat de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.