VIOLENtA DOMESTICA: Cinci cazuri de agresiune: patru barbati si-au agresat sotiile, un fiu si-a amenintat cu un cutit tatal

In perioada 20-22 noiembrie, pe raza judetului Maramures, in cinci situatii s-a solicitat interventia politiei pentru a oferi sprijin victimelor violentei domestice. In patru cazuri autorii si-au agresat sotiile/partenerele de viata, iar intr-un caz un fiu si-a agresat tatal si l-a amenintat cu un cutit. Victimele au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani.
In urma completarii formularelor de identificare a riscului iminent, in patru cazuri s-a impus emiterea ordinului de protectie provizoriu. Insa au fost emise doar doua, la Baia Mare si Somcuta Mare pentru ca doua victime au refuzat emiterea acestuia, la Sighetu Marmatiei si la Baia Mare.

Daca Esti victima a violentei domestice, te informam ca s-a creat o aplicatie BRIGHT SKY pe care o poti descarca in telefon si poti sa o folosesti atunci cand ai nevoie. In meniul aplicatiei vei gasi o baza de date cu servicii de asistenta sociala, prevederile legale care te pot proteja, precum si un formular electronic prin completarea caruia iti poti evalua rapid siguranta personala in cadrul relatiei.

Daca esti agresor , te informam ca victima nu mai este singura. Daca solicita ordin de protectie provizoriu, beneficiaza obligatoriu de asistenta juridica.
Lovirea sau orice act de violenta este infractiune si poti fi pedepsit cu inchisoarea pentru o perioada de pana la 5 ani, in functie de leziunile provocate victimei. Pedepsele se majoreaza cu o patrime daca faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.
Totodata daca incalci ordinul de protectie provizoriu emis de politist sau ordinul de protectie emis de instanta, risti pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Articolul VIOLENtA DOMESTICA: Cinci cazuri de agresiune: patru barbati si-au agresat sotiile, un fiu si-a amenintat cu un cutit tatal apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Meteo Maramures: Vreme racoroasa noaptea si dimineata, in zilele urmatoare, apoi o incalzire din weekend. Vezi estimarile pe doua saptamani
Citeste
VERIFICARI "LA SANGE" IN MARAMURES – SUTE de sanctiuni contraventionale in valoare de zeci de mii de lei, pentru nerespectarea masurilor, in weekend
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.