VINE IARNA: Sfaturi pentru soferi pentru sezonul recesezon rece,

Sfaturile politistilor rutieri maramureseni pentru soferii care circula pe timp de iarna, in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada si polei:

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere. Distantele de franare sunt mai mari iarna, motiv pentru care pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul din fata pentru a putea frana in conditii de siguranta.
Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie si nu efectuati depasiri riscante deoarece puteti derapa foarte usor.
Autovehiculul trebuie echipat corespunzator, cu anvelope de iarna, lanturi si material antiderapant.
Participantii la trafic sunt rugati sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare, sa deszapezeasca stergatoarele si sa se asigure ca sistemele de incalzire functioneaza inainte de a porni la drum.
Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
Inainte de a pleca la drum, ascultati cu atentie previziunile meteorologice si fiti la curent cu cele mai noi informatii. Puteti folosi si aplicatii de telefon care monitorizeaza in permanent starea vremii.
Anotimpul rece solicita bateria mult mai mult decat in tot restul anului. De aceea este indicat sa verificati bateria periodic pe timpul iernii. Temperatura scazuta reduce substantial puterea bateriei.
In cazul in care situatia o cere, apelati numarul de urgenta 112, si oferiti toate informatiile necesare pentru ca echipajele de salvare sa poata ajunge cat mai rapid la dumneavoastra. Asigurati-va ca aveti telefonul incarcat atunci cand plecati la drum. Folositi o baterie externa daca drumul dureaza foarte mult.

Articolul VINE IARNA: Sfaturi pentru soferi pentru sezonul recesezon rece, apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PARC REINNOIT: Masini noi pentru IPJ Maramures
Citeste
RESTRICtII: Decizii noi ale CJSU Maramures in contextul ratei incidentei cumulate la 14 zile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.