VIN VREMURI GRELE: Politistii ameninta ca isi suspenda activitatea daca Guvernul nu le da suplimentul de 2.500 de lei. "Ministrul Vela este in campanie"

Politistii ameninta sa isi suspenda activitatea in plina pandemie. Ei ameninta ca vor raspunde doar la apelurile de urgenta daca guvernul liberal nu gaseste o solutie pentru a le acorda banii pe care medicii, lucratorii din asistenta sociala si profesorii ii primesc ca supliment de risc.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol acuza faptul ca politistii nu au fost inclusi, alaturi de celelalte categorii profesionale, la acordarea acestei bonificatii de in valoare de 2.500 de lei.

Asta, desi oamenii legii sunt printre cei mai expusi, fiind permanent in strada pentru a veghea la respectarea masurilor cu care guvernantii spera ca combata pandemia.

Intr-o interventie la Antena 3, Andreica a sustinut ca ministrul Marcel Vela nu i-a sprijinit pe angajatii din Minister sa primeasca suplimentul de risc si a amintit ca, de la inceputul pandemiei, peste 4.000 de politisti s-au infectat cu COVID-19.

4.000 de politisti infectati cu COVID-19


"Situatia este destul de grava. De la inceputul pandemiei politistii au fost in strada, au aplicat masurile Guvernului iar cand au fost distribuite stimulentele de risc, care nici nu reprezinta un efort bugetar, pentru ca sunt decontate din fonduri europene, politistii nu au fost luati in considerare. Stimulentul s-a acordat in Sanatate, in Asistenta Sociala, in Educatie. Profesorii vor beneficia de acest stimulent de risc. Cireasa de pe tort a constituit-o depunerea recenta, in Parlament, a proiectului de lege potrivit caruia si politistii locali vor beneficia de un stimulent de 2.000 lei.

In tot acest timp, avem peste 4.000 de politisti infectati, un procentaj mai mare decat in Sanatate, raportat la numarul de angajati. Deci e o necesitate acordarea acestei compensatii pentru ca, cu acesti bani, politistii vor putea sa isi acopere partial cheltuielile cu testarile. Colegii sunt nevoiti sa-si achite din banii proprii aceste testari,pentru a reveni la lucru. Daca pana la finele lunii noiembrie nu vom avea o decizie, in sensul de acorda acest stimulent, vom replica protestul magistratilor, care au suspendat activitatea, ne vom prezenta la serviciu si vom interveni doar la apelurile de urgenta (...) Nu am vazut nicio initiativa, nicio reactie din partea Ministerului cand a existat oportunitatea includerii politistilor in categoriile de risc. In acest timp, il vedem pe ministru ca se lauda cu reusitele politistilor, vedem mesaje in care spune ca este alaturi de noi (...) dar in afara de laude si felicitari in plina campanie, nu am vazut nicio intentie din partea dumnealui, de acordare a acestei compensatii. Scopul nostru nu este sa ajungem la proteste, dar nivelul de nemultumire in randul politistilor este foarte mare. Am transmis adrese, speram sa primim un feedback din partea guvernantilor, astfel incat politistii sa primeasca acest stimulent. Insa in acest moment nu avem stabilit niciun dialog concret", a spus liderul Europol. (Sursa: Antena3.ro)

Articolul VIN VREMURI GRELE: Politistii ameninta ca isi suspenda activitatea daca Guvernul nu le da suplimentul de 2.500 de lei. "Ministrul Vela este in campanie" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

FOTO EXCLUSIV: FLACARI URIASE - Acoperisul unei vile din Moisei a ars ca o torta
Citeste
EPISCOPIA A FACUT ANUNTUL – Cum se va desfasura Luminatia in cimitirele din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.