VIDEO – O femeie in varsta de 90 de ani a supravietuit in padure peste 30 de ore pe un frig patrunzator. Si-a gasit un adapost unde s-a adapostit de ploaie (actualizare)

Putem spune ca a fost o minune! O femeie in varsta de 90 de ani a mers luni dimineata la cules ciuperci in padurile din muntii de langa localitatea Leordina. Cum se inserase iar femeia nu a revenit acasa, familia a inceput sa o caute. Si a cautat-o intreaga noapte, dar si astazi. Abia in jurul orei 14.00 fiul femeii a anuntat politia despre disparitie.

Mobilizarea politistilor, politistilor de frontiera, localnicilor, dar si salvamontistilor a fost exemplara. In jumatate de ora de la anunt au inceput cautarile. In doua ore femeia a fost gasita. In viata! Aceasta a povestit ca era uda leoarca dar a gasit un adapost peste noapte: acoperisul unui fanar. Desi era "inghetata de frig" batrana de 90 de ani nu avea probleme sanatate. Toate semnele vitale si analizele efectuate de medicii de la ambulanta au fost bune. Totusi a fost transportata la Spitalul din Sighetu Marmatiei pentru investigatii amanuntite.

Ce spune Salvamont Maramures

Salvamontistii maramureseni au primit un apel prin 112 care ii anunta despre faptul ca o femeie in varsta de 90 ani plecata dupa ciuperci de ieri de la ora 11.00 in padurea din zona Leordina, zona cu acces dificil, nu s-a mai intors la domiciliu. Alarma a fost primita doar astazi, la mai bine de 24 ore de la momentul plecarii batranei in padure.

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramures s-au deplasat in zona mentionata. Au urmat cautarile impreuna cu celelalte agentii implicate, ISU Maramures si Politia Nationala si cu voluntari din zona.

Batrana aflata la cules ciuperci inca de ieri a reusit in cursul serii trecute sa gaseasca adapost intr-o sura parasita de la marginea padurii unde a si ramas peste noapte, protejandu-se astfel si de ploaie.

Salvatorii au gasit-o in viata. Au urmat verificarile care se fac in astfel de cazuri iar ulterior au coborat-o pana la ambulanta venita in sprijin cu ajutorul targii UT2000 targa folosita in extractiile si transportul accidentatilor din zonele cu acces greu.

Batrana a fost predata echipajului medical de pe ambulanta fiind transportata la unitatea medicala pentru investigatii mai ample.

VIDEO – O femie in varsta de 90 de ani a supravietuit in padure peste 30 de ore pe un frig patrunzator. Si-a gasit un adapost unde s-a adapostit de ploaie (actualizare)
Citeste
Guvernul Rusiei va scumpi vodca. Cel mai popular alcool rusesc are pret minim stabilit din 2009
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.