Vezi ce pagube au facut furtuna si grindina in Baia Mare si localitatile invecinate

BILANT MICROCICLON  Furtuna care s-a abatut ieri dupa-masa asupra mai multor localitati din Maramures, printre care si municipiul Baia Mare, a fost, potrivit meteorologilor, un microciclon asemanator cu cel care a lovit municipiul 2017.

Vantul care a atins pe alocuri viteze chiar si de 104 km/h si grindina de marime mare au lasat mii de cetateni pagubiti. 10 acoperisuri de bloc din Baia Mare au fost distruse de vant si grindina, unele chiar aruncate de pe blocuri, alte 8 acoperisuri de case au fost distruse, peste 100 de copaci doborati sau smulsi pur si simplu din radacini si nenumarate masini avariate.

Si ploaia torentiala si-a facut simtita prezenta. Unele strazi din oras, a caror canalizari nu au mai facut fata cantitatii uriase de apa, au fost pur si simplu inundate.

Va redam mai jos comunicatul ISU Maramures cu privire la pagubele lasate in urma de furtuna:

"Urmare a avertizarilor COD ROSU  care au vizat grindina de mari dimensiuni, vijelie puternica, intensificari puternice ale vantului, descarcari electrice  frecvente si averse torentiale, la nivelul judetului Maramures pana la ora 19:30 au fost  semnalate urmatoarele efecte:

In municipiul Baia Mare 10 acoperisuri de bloc distruse, 8 acoperisuri de case, mai multe autovehicule avariate si peste 100 de copaci doborati. De asemenea un autoturism a ramas blocat din cauza unor arbori cazuti pe carosabil. In autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii si un adult. Acestia nu au suferit rani in urma prabusirii arborilor.

In localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperisuri de casa, mai multe autovehicule si mai multi arbori cazuti.

Efectivele ISU Maramures sunt si in acest moment pe teren pentru inlaturarea efectelor negative si pentru a veni in sprijinul cetatenilor. Totodata, pompierii maramureseni ii sfatuiesc pe cetateni ca in caz de fenomene meteo imediate sau de vant puternic sa se adaposteasca in imobile sau in spatii inchise care le asigura protectia. In cazul in care persoanele sunt surprinse in spatii deschise, trebuie sa se indeparteze rapid din acea zona. Recomandam cetatenilor sa anunte imediat autoritatile prin numarul 112, daca au informatii despre persoane care se afla in pericol sau alte situatii care pot afecta negativ comunitatile", se arata in comunicatul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

 

Actualizare

 

"In urma fenomenelor meteo de ieri, 28.05.2019, prin intermediul 112 au fost semnalate inundatii in Viseu de Sus. Pompierii din cadrul Sectiei Viseu de Sus au intervenit, cu doua autospeciale si o motopompa, pentru evacuarea apei din 30 de gospodarii.

De asemenea, in urma precipitatiilor abundente au fost colmatate si 10 podete. Pentru inlaturarea efectelor negative, alaturi de pompieri, a intervenit si serviciul voluntar impreuna cu 15 voluntari.

In acest moment pompierii din Viseu de Sus efectueaza recunoasteri in teren  si intervin in gospodariile unde mai exista apa in subsoluri sau curti", arata ISU Maramures.

 

ActualMM

Bilantul unei zile dezastruoase: Zeci de gospodarii inundate, pene de curent, pagube enorme
Citeste
Furnizarea apei, sistata temporar pe trei strazi din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.