Vezi cand si unde incep lucrarile de amenajare a primei parcari subterane din Baia Mare

PARCARE SUBTERANA BAIA MARE  Centrul orasului va deveni santier in lucru din primavara lui 2020. Mai exact zona Pietei Revolutiei, unde urmeaza sa se realizeze prima parcare subterana din Baia Mare. Primarul Catalin Chereches are in plan pentru urmatorii ani mai multe parcari supra si subterane pe raza municipiului Baia Mare, prima urmand sa fie amenajata in Piata Revolutiei.

Aceasta ar urma sa asigure 400 de locuri de parcare si ar degaja circulatia rutiera si ar rezolva si problema parcarilor din aceasta zona.

"In primavara vom sapa cinci metri in subteran toata Piata Revolutiei si se va face o parcare de 400 de locuri", a declarat primarul Catalin Chereches.

In acest moment se lucreaza la consolidarea statuii minerului, care a fost amplasata in anii 60 in Piata Revolutiei fara fundatie. Se intervine cu lucrari de stabilizare, urmand ca si statuia sa fie reabilitata.

"Lucrarile au inceput deja, s-a facut expertiza tehnica, s-au constatat si -au luat masurile de siguranta care trebuie facute, respectiv ce tip de lucrari trebuie executate acolo. In aproximativ o luna de zile, pana in 15 noiembrie, trebuie sa fie gata", a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

Valoarea estimata a lucrarilor de reabilitare si stabilizare se ridica la aproximativ 15 mii de euro.

 

ActualMM

17 octombrie
Citeste
Sute de locuri de munca disponibile in strainatate
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.