Vantul a facut prapad in muntii rodnei! risc de avalanse in aceeasi zona

Vantul puternic din ultimele zile a facut prapad chiar si in Muntii Rodnei. Zeci de copaci au fost doborati la pamant. Din aceasta cauza, traseele turistice din Valea Aniesului Mare sunt blocate.

Judetul nostru s-a aflat sub cod portocaliu de vant si vijelie. Puterea si intensitatea acestora a facut prapad in parcul National Muntii Rodnei.

Administratorii parcului au anuntat ca Valea Aniesului Mare e blocata din cauza copacilor doborati.

"Atentionare! Valea Aniesului Mare din Parcul National Muntii Rodnei si traseele turistice aferente sunt inchise din cauza vantului puternic care a produs pagube insemnate in fondul forestier. Arbori doborati de vant", au scris acestia pe pagina lor de Facebook.

RISC de AVALANSE! AFLA ce te sfatuiesc salvamontistii

In zona de munte exista risc de avalanse. Asa ca cei care ar dori sa se avante inspre crestele muntilor ar trebui sa tina cont de cateva sfaturi. AFLA ce recomanda salvamontistii:

Meteorologii au anuntat ca in Muntii Rodnei exista risc de avalanse.

"Zapada e suflata si depusa pe firele de vai, peste straturile inghetate. De aceea riscul de formare a avalanselor e ridicat in aceasta perioada" a explicat salvamontistii.

Conform acestora, in momentul de fata nu exista turisti interesati sa se avante prin munti. Totusi, pentru cei care si-ar dori o astfel de escapada, sunt cateva sfaturi de care trebuie sa tina cont.

"Daca turistii mentin traseele de creasta marcate, nu cred ca ar trebui sa existe probleme. Dar e neaparat sa aiba echiaamentul pentru sezonul de iarna. Si NEAPARAT coltari. Pentru ca exista locuri in care stratul de zapada e mic si exista gheata pe dedesubt" au spus salvamontistii.

In ceea ce priveste posibilele intalniri cu ursii, salvamontistii spun ca acestia sunt in hibernare, fiind inca plin sezon de iarna.

Sursa informatii: Bistriteanul.ro.

Pe acoperisul unei case din Maramures, aflata in Muzeul Astra din Sibiu, a aparut semnul crucii!
Citeste
O anexa a unui restaurant din baia sprie si un cos de fum din ocna Sugatag au luat foc
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.