VAL DE EVENIMENTE RUTIERE IN WEEKEND: Accidente la Carbunari, Hideaga, Sighetu Marmatiei, Moisei

DN18B

Vineri 31 iulie, ora 12:21, politistii Serviciului Rutier Maramures au fost sesizati despre producerea unui accident rutier pe D.N. 18 B.

Ajunsi la fata locului politisti au constatat ca un autoturism condus de un tanar de 26 de ani din Cavnic, din directia Carbunari inspre municipiul Baia Mare, intr-o curba la stanga, marcata si semnalizata corespunzator, marcaj longitudinal continuu ce separa sensurile de mers, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si a iesit de pe partea carosabila in partea dreapta a sensului sau de mers, rasturnandu-se intr-o zona cu vegetatie forestiera.

In urma accidentului rutier a rezultat ranirea conducatorului autoturismului si a pasagerei in varsta de 19 ani. Acestia au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

HIDEAGA

Sambata, 01 august, ora 21.17, politistii din Somcuta Mare au fost sesizati prin 112, despre faptul ca in localitatea Hideaga a avut loc un accident rutier.

La fata locului politistii au constatat faptul ca un conducator auto de 21 de ani din Baia Mare, a condus autoturismul pe D.J.193, iar la intrarea pe D.N.1C, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula regulamentar din directia Baia Mare.

In urma evenimentului rutier a rezultat ranirea pasagerei aflata in autoturismul al carui sofer nu a acordat prioritate de trecere. Aceasta a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

SIGHETU MARMATIEI

Duminica, 02 august, la ora 17:13, politistii din Sighetu Marmatiei au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Florilor din municipiu.

Politistii au constatat ca un barbat de 39 ani, din Sighetu Marmatiei, in timp conducea un autoturism, pe fondul consumului excesiv de alcool si al vitezei, a pierdut controlul directiei de mers si a intrat in coliziune cu stalpul din beton al portii de acces intr-un imobil.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la Spitalul din Sighetu Marmatiei in vederea recoltarii probelor biologice de sange. Totodata, in urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere.

In cauza se efectueaza cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea unui auto pe drumurile publice de catre o persoana care nu poseda permis de conducere de nicio categorie.

MOISEI

Duminica, 02 august, la ora 17:00, politistii din Viseu de Sus au fost sesizati ca pe un drum comunal din Moisei, in dreptul unui imobil, a avut loc un accident de circulatie.

Politistii ajunsi la fata locului au constatat ca un autoturism, care fusese condus de catre o femeie de 33 ani, Viseu de Sus a fost avariat.Aceasta a relatat faptul ca a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de catre un barbat, care a parasit locul accidentului.

In urma verificarilor efectuate politistii au identificat un tanar de 20 de ani din Moisei, banuit de comiterea faptei. primele verificari au relevat ca acesta a pierdut controlul directiei de mers al autoturismului pe care il conducea pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum si a acrosat autoturismul condus de femeie. De asemenea politisti au constatat ca acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero pentru conducatoarea auto si 0.31 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul tanarului de 20 de ani. Acesta a fost condus la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala a conducatoarei auto si a pasagerului aflat in autoturism care au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale.
In cauza efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si parasirea locului accidentului.

Circulati cu viteza legala! Peste 100 de sanctiuni aplicate in acest week-end de politisti

Politistii Serviciului Rutier Maramures, in colaborare cu cei ai Serviciul Rutier Satu Mare si ai Biroului Rutier Sighetu Marmatiei au organizat o actiune pe linia combaterii excesului de viteza.

In cadrul acestei actiuni au fost verificate 153 de vehicule, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 120 de sanctiuni in valoare de 69.310 de lei. Ca masura complementara s-a dispus masura retineri a 13 permise de conducere si retragerea unui certificat de inmatriculare.

Articolul VAL DE EVENIMENTE RUTIERE IN WEEKEND: Accidente la Carbunari, Hideaga, Sighetu Marmatiei, Moisei apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)
Citeste
Poienile de sub Munte intra in carantina dupa 34 de cazuri de coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.