"va fi cea mai frumoasa slujba de Inviere din istoria lumii!"

Episcopul Maramuresului si Satmarului, Parintele Iustin, le-a spus credinciosilor ce sa faca in noaptea de Paste: "Va fi cea mai frumoasa slujba de Inviere din istoria lumii!", au reactionat oamenii care au auzit indemnul preotului.

Din cauza pandemiei de Coronavirus, bisericile vor ramane inchise si de Paste. Slujba din noaptea de Inviere va fi oficiata de preoti in bisericile goale, credinciosii fiind obligati de Ordonanta Militara data in starea de Urgenta sa ramana acasa.

Parintele Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a vorbit duminica, din biserica, despre modul in care credinciosii vor participa la cea mai mare sarbatoare a crestinatatii.

"In mediul rural, Sfintele Pasti pot fi duse acasa, in conditii de igiena totala, in pahar de unica folosinta si in punga. Credinciosii vor primi si o pastorala, cuvintele noastre de Paste. Vor fi pastorale simple, cuvantul sa ajunga la dumneavoastra, sa il cititi, sa va bucurati, sa va mangaiati. In noaptea de Paste, dupa ce se vor trage clopotele, la ora 12, in toata romania crestina, cand veti vedea ca preotii va indeamna Veniti de luati lumina!, sa aprindeti toti lumanarile.

Iesiti in curte, iesiti in ograda, nu ramaneti in casa, iesiti in noapte. Dupa ce preotul va zice de trei ori Veniti de luati lumina!, va zice atunci de trei ori Hristos a inviat si vom canta impreuna odata, si atunci toti de la tara, in toate curtile, in noapte, la ora 12, si cei de la blocuri, in oras, sa iasa in balcoanele blocurilor si sa cante toate orasele, toate localitatile, toate vaile si toti muntii din Romania crestina sa rasune de imnul de biruinta Hristos a inviat. Cred ca si pandemia ar da inapoi.

Sa transformam aceasta situatie intr-o biruinta, intr-un gest care sa cutremure lumea! Facem Pasti duhovnicesti, fara etalarea traistelor, a tinutelor. Ar fi unic, ar patrunde lumina lui Hristos in tot internetul, ar vedea toata lumea cum traieste Romania praznicul Invierii Domnului. Toata Romania se transforma intr-o noapte plina de lumina! Amin!", a spus parintele Iustin.

Premierul britanic Boris Johnson, dus de urgenta la spital la 10 zile dupa ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19
Citeste
Asociatia Club Sportiv WildCats Baia Mare, idee inedita pentru a sustine batranii din comunitate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.