Urmariri si focuri de arma pe dn1c Somcuta mare – ileanda

Interventie desprinsa din filmele americane de actiune pe drumul national 1 C Baia Mare – Dej in urma cu putin timp. Mai multe autoturisme au fost distruse, inclusiv o masina de politie. Au fost trase mai multe focuri de arma in trafic.

Din informatiile obtinute in exclusivitate de vasiledale.ro se pare ca doi tineri ar fi alimentat intr-o benzinarie din Baia Mare, apoi ar fi demarat in tromba spre Dej.

Politistii baimareni au luat legatura cu cei din Somcuta Mare, care au blocat DN1C pentru a-i opri. Nu au reusit deoarece suspectii, care conduceau un autoturism FORD au spart blocajul rutier si si-au continuat deplasarea.

Politistii au trecut la urmarirea lor si au tras mai multe focuri de arma in directia autoturismului. Unul chiar a nimerit in zona placutei de inmatriculare din spate de pe masina.

Urmarirea a continuat pana in localitatea salajeana ILEANDA, judetul Salaj, unde suspectii au mai lovit un vehicul de teren, dar si un alt autoturism.

Acolo suspectii au fost imediat incatusati. In acest moment ancheta este in plina desfasurare.

ACTUALIZARE

Azi, la ora 12.15, o femeie domiciliata in Baia Mare a sesizat politia ca fiul sau refuza sa ii restituie autoturismul, pe care i l-a incredintat anterior, si-si continua deplasarea impreuna cu un prieten.

Politistii au demarat de indata activitatile specifice in vederea depistarii autoturismului indicat. Masina a fost depistata pe raza orasului Somcuta Mare.

Intrucat soferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acrosand autospeciala din dotare, politistii din Somcuta Mare au pornit in urmarirea sa si au luat de indata legatura cu politistii din judetele limitrofe.

La iesire din localitatea Mesteacan, intrucat soferul nu s-a supus somatiilor politistilor, au fost executate focuri de avertisment, atat in plan vertical cat si la nivelul pneurilor. Soferul si-a continuat deplasarea pana pe raza localitatii Ileanda, unde din nou a ignorat semnalele politistilor, iar la scurt timp, pentru ca nu a pastrat distanta de siguranta, a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un barbat din Oradea. Nicio persoana nu a fost ranita.

La volan a fost identificat un adolescent de 18 ani, care detine permis de conducere de cateva luni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Tanarul va fi transportat la spital pentru recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodata precizam ca politistii au fost sesizati ca tanarul a alimentat autoturismul dintr-o statie de carburanti din Baia Mare si a plecat, fara a achita contravaloarea combustibilului. Se continua cercetarile pentru administrarea intregului probatoriu, urmand a fi luate masuri legale.

Vom reveni

Superliga
Citeste
Urmarire in viteza cu focuri de arma si blocaje ale Politiei din Baia Mare si pana in Somcuta Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.