Urmarire ca-n filme, focuri de avertisment, accident provocat la contrabandisti

In urma misiunilor desfasurate in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 37.000 de pachete cu tigari de contrabanda, de provenienta ucraineana, care urmau sa fie introduse ilegal in tara.

Ieri, 24 iunie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si traficului ilicit cu produse accizabile. Astfel, in jurul orei 10.30, lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe DN 19, in localitatea Campulung la Tisa, un autoturism marca Fiat.

Conducatorul auto a ignorat semnalele regulamentare de oprire, continuandu-si deplasarea in mare viteza. Politistii de frontiera au trecut la urmarirea masinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperita abandonata. Din cauza vitezei, soferul pierduse controlul volanului, a iesit de pe carosabil si s-a oprit intr-un copac de pe marginea drumului.

La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit mai multe colete care contineau tigari.

Totodata, extinzand cercetarile in apropiere a fost identificat si retinut un cetatean roman care a avut rolul de a asigura transportul ilegal de tigari.

Drept urmare, s-a luat masura conducerii persoanei respective impreuna cu masina cu tigari la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor, a rezultat cantitatea de 12.440 de pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 146.000 lei.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul in valoare de 7.100 lei, folosit la transportul tigarilor, a fost indisponibilizat pana la finalizarea anchetei.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au observat pe directia localitatii Valea Viseului mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontiera spre interiorul tarii.Imediat, s-a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, iar in momentul in care acestea au observat echipajul politiei de frontiera, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru retinerea persoanelor, care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras sase focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit si s-au intors pe teritoriul Ucrainei.

Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului. Acestea ne-au informat ca au reusit sa retina persoanele in cauza, fiind vorba de doi cetateni ucraineni.

Astfel, la fata locului au fost descoperite trei colete cu tigari de provenienta ucraineana care au fost transportate la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.950 de pachete cu tigari in valoare totala de 70.000 lei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit in apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu tigari care au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 18.731 de pachete cu tigari, in valoare totala de 220.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, efectuandu-se,totodata, verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora.

La 19 ani s-a ales cu dosar penal pentru conducerea fara permis a unei motociclete neinmatriculata
Citeste
120 litri alcool fara documente de provenienta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.