Unul din cei 32 de ursi din padurile maramuresului au iesit de la hibernare

Urs masiv la o hranitoare amplasata de specialistii Romsilva intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Viseu din cadrul Directiei Silvice Maramures. Specialistii Romsilva estimeaza ca pe raza Ocolului Silvic Viseu traiesc 32 de ursi.

In tara noastra exista una dintre cele mai dezvoltate populatii de urs din Europa, acestia avand habitatul in padurile din zona montana a lantului carpatic.

Ursii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetala, dar si de origine animala, de la pesti, cervide, mamifere mici, pana la pasari sau oua de pasari si insecte.

Acestia detecteaza hrana de la cativa kilometri distanta, avand simtul olfactiv extrem de dezvoltat. Ursii au fose nazale mari si mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decat al omului.

In cele peste 250 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Nationala a #Padurilor – #Romsilva are amplasate puncte de hranire si sararii, asigurand anual faunei peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fan, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone radacinoase si suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrana granulata si peste 300 de tone de sare.

Ocolul Silvic Viseu, din cadrul Directiei Silvice Maramures, administreaza 31.170 de hectare de paduri, din care 25.120 de hectare sunt paduri de stat.

Credit video: Ducu Mihali, Directia Silvica Maramures

Bottas, pole position in China in fata lui Hamilton
Citeste
IMPORTANT pentru maramuresenii care locuiesc la Cluj, in chirie. Ce recomanda politistii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.