Un turist si-a pierdut viata

Un turist de 68 de ani din Deva a murit in Muntii Rodnei, la aproape 2.000 de metri altitudine. Salvamontistii din Borsa nu l-au putut ajuta deoarece masinile de interventie montana au fost puse sub sechestru de un executor judecatoresc.


"Am fost solicitati sa intervenim pentru salvarea unui turist de 68 de ani, aflat in stop cardio-respirator, la 100 de metri de statia meteo din Muntii Rodnei, la 1.900 de metri altitudine. Am format echipa de interventie, am solicitat elicopter SMURD, care nu era, insa, disponibil.

Din pacate, nu am avut masini de interventie montana pentru deplasare, deoarece un executor judecatoresc a pus joi dupa-amiaza sechestru asigurator pe toate masinile Primariei Borsa, inclusiv pe doua ale Salvamont.

Am intervenit cu o ambulanta, apoi pe jos, cu doi paramedici, si am efectuat doua ore manevre de resucitare turistului dar, din pacate, s-a declarat decesul. Daca am fi ajuns mai repede cu masina, nu cu o ora intarziere, ar fi crescut sansele de salvare a barbatului. In astfel de cazuri o ora conteaza enorm", a explicat Ion Timis, seful Serviciului Salvamont al Primariei Borsa.

Potrivit acestuia, trupul turistului decedat a fost coborat pe targa, la fel ca in urma cu 50 de ani.

Timis a mai spus ca vineri au mai primit trei solicitari de interventie, pe care nu le-au putut onora din cauza sechestrului pus pe masini.

Actualizare – Dupa incidentul tragic in care viata turistului din Deva nu a putut fi salvat din cauza lipsei masinilor de interventie montana, Salvamont Borsa a intrat in situatie de criza. Pentru a putea totusi interveni, salvamotistilor li s-a pus la dispozitie o caruta trasa de cai….

apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

O tanara din grosi, depistata in miez de noapte drogata la volan
Citeste
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL ILIE
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.