Un tata a fost sanctionat dupa ce fiica sa de 9 ani a sesizat disparitia verisoarei sale

Ieri, 15 septembrie, Politia Municipiului Baia Mare, a fost sesizata prin S.N.U.A.U. 112 de catre o persoana de sex feminin despre faptul ca a fost rapita de pe strada Oborului din municipiu.
Politistii baimareni au intreprins de indata activitati de investigare si cautare si, la scurt timp de la sesizare, au reusit sa identifice apelanta, pe strada Granicerilor din municipiu. S-a constatat ca a fost vorba de o minora in varsta de 9 ani care a sesizat rapirea verisoarei ei. Tanara reclamata ca fiind rapita a fost gasita de politisti dormind la domiciliul ei.
Pentru nesupravegherea minorei, tatal acesteia a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr.61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata.

Va informam ca, la data de 03 septembrie a.c., a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Guvern nr. 62/2019 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr.34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului unic pentru apeluri de urgenta, care prevede sanctiuni mai aspre pentru alertarea falsa a autoritatilor. Acestea vor intra in vigoare la 30 de zile de la publicare, adica la data de 03 octombrie 2019.

Astfel, la art.32 alin1 literele a) si b) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
a) Apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numarul 113 ori la numarul 114, se sanctioneaza cu amenda de la 500 de lei la 1000 de lei.
b) Alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie se sanctioneaza cu amenda de la 1500 de lei la 5000 de lei.

Papa Francisc catre Episcopii Orientali: "Intalnirea voastra ne arata bogatia rituala a Bisericii Catolice"
Citeste
O fetita de 9 ani de pe strada Granicerilor a sunat la 112 pentru a anunta o rapire
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.