Un tanar sofer maramuresean a distrus trei masini intr-o incercare de depasire

ACCIDENT IN ROZAVLEA  Ieri, 15 septembrie, in jurul orei 14.20, patrula de siguranta publica din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Bogdan Voda a fost sesizata prin SUAU 112 despre faptul ca, in comuna Rozavlea a avut loc un accident rutier.

Din verificarile efectuate la fata locului si din declaratiile consemnate, s-a stabilit ca un tanar de 25 de ani din Poienile Izei, care conducea un autoturism dinspre Rozavlea spre Stramtura, efectuand manevra de depasire a doua autoturisme care circulau regulamentar in acelasi sens, pe fondul nepastrarii distantei laterale suficiente, a acrosat oglinda retrovizoare a primului autoturism aflat in fata sa.

In acel moment tanarul a virat stanga, dar a pierdut controlul asupra directiei, a patruns pe acostamentul de pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu doua autoturisme care erau stationate regulamentar in afara partii carosabile, pe care le-a avariat, apoi s-a rasturnat.

In urma accidentului conducatorul auto nu a suferit vatamari corporale dar cele trei autoturisme au fost avariate in proportie de 90%.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Fata de acesta s-a dispus masura sanctionarii contraventionale conform prevederilor legale respectiv amenda si masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile pentru nerespectarea regulilor privind depasirea.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Parinti insotiti de copii au venit cu jalba-n protap la Inspectoratul Scolar
Citeste
30.000 de tigarete confiscate de politisti la Viseu de Sus
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.