Un tanar din Vadu Izei l-a intampinat pe Papa Francisc cu colac si sare la Catedrala Nationala

ONORANT PENTRU MARAMURES   Zeci de mii de romani au primit azi cu bucurie in suflete vizita istorica a Papei Francisc in Romania. Timp de trei zile, intre 31 mai si 2 iunie, Papa va vizita mai multe localitati si orase din tara in calatoria sa apostolica, la nu mai putin de 20 de ani de cand predecesorul sau, Sfantul Ioan Paul al II-lea, venea in Romania.

Printre cei care au reusit sa se apropie de Papa Francisc si, mai mult, sa il intampine cu mandrie in straiele populare specifice regiunii, a fost maramureseanul Paul Ananie. Tanarul originar din comuna Vadu Izei l-a intampinat pe Papa la intrarea in Catedrala Mantuirii Neamului cu colac si sare, dupa cum este obiceiul din vremurile stravechi si care reprezinta bunavointa si acceptarea.

Papa Francisc l-a rasplatit pe maramuresean cu un dar, mai exact un rozariu adus tocmai de la Vatican. Intr-o postare pe pagina sa de pe reseaua de socializare Facebook, tanarul povesteste cum a fost pentru el intalnirea cu Papa.

"31 mai 2019. O zi memorabila pentru mine. Papa Francisc a mancat colac cu sare, mi-a prins mana si mi-a atins sufletul. Multumesc celor care au facut posibil acest moment pentru mine si ma bucur de marea intalnire cu Sanctitatea Sa! Daca sunteti curiosi ce am primit… ei bine va arat! Un rozariu pe care o sa-l pastrez cu mandrie cat ‘oi trai!", a scris Paul Ananie.

 

Adrian Barbur

Un sighetean i-a reclamat la DNA, pentru abuz in serviciu, pe decidentii implicati in organizarea scrutinului electoral din diaspora
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.