Un tanar din coltau depistat de politisti la scurt timp dupa ce a comis un furt din locuinta

Marti, in jurul orei 12.00, o femeie a sesizat politia ca persoane necunoscute au patruns in locuinta sa din Satu Nou de Jos si au sustras un portofel in care se aflau bani si acte. Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca autorii au profitat de faptul ca proprietara se afla la etajul 1 al imobilului iar usa de acces nu era incuiata.


Interventia prompta si profesionalismul politistilor au condus la identificarea persoanei banuite de comiterea faptei si la recuperarea unei parti din prejudiciu. Este vorba de un tanar de 17 ani, domiciliat in Coltau. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat iar politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii lui activitati infractionale, urmand ca la finalizarea acestora sa propuna masuri legale.

Paza buna trece primejdia rea! este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a furturilor din locuinte. Pentru un plus de siguranta, politistii maramureseni reamintesc cetatenilor care locuiesc la casa cateva masuri care ii pot feri de evenimente neplacute:
– asigurati-va usa de acces chiar si atunci cand va aflati in locuinta!
– instalati un sistem de supraveghere video, care sa inregistreze orice activitate desfasurata in curtea locuintei! De asemenea hotii pot fi descurajati de prezenta unui caine.
– evitati depozitarea in curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare!
– apelati la o persoana de incredere care sa va ridice eventualele facturi sau instiintari lasate la usa ori in cutia postala in perioada in care lipsiti de la domiciliu!

Campania, realizata de Inspectoratul General al Politiei Romane in parteneriat cu societatea de asigurari Groupama are ca obiectiv constientizarea unor modalitati de prevenire a furturilor din locuinta si a masurilor care pot fi adoptate pentru a nu deveni victime.

Cautat de autoritatile judiciare din germania, depistat de politistii din sighetu marmatiei
Citeste
Barbatul din viseu de sus care si-a batut concubina fracturandu-i coastele a fost arestat preventiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.