Un sighetean continua sa practice taximetria, desi este anchetat pentru viol

Politia romana se afla in plin scandal in cazul fetelor rapite, violate si ucise cu brutalitate de catre un monstru de om din Caracal. Din pacate, cazul Caracal nu este singular in Romania, Politia dovedindu-si incompetenta si lipsa de interes fata de cetatean in mai toata tara.

Este si cazul unui barbat din Sighetu Marmatiei, sofer de taxi la o firma din oras. Acesta este cercetat in mai multe dosare penale, printre care unul de VIOL, fiind trimis deja in judecata intr-un dosar de distrugere.

Surse din Politie sustin ca numitul C.A.I., domiciliat in Sighetu Marmatiei, ar fi luat in urma cu cateva luni in masina sa o tanara, pe care a dus-o intr-o zona pustie din cartierul Campu Negru din Sighet, unde a obligat-o sa intretina relatii sexuale, fara ca aceasta sa fi acceptat acest lucru. Conform unor surse din ancheta, fata ar fi fost batuta si violata in toiul noptii timp de cateva ore.

Dupa aceste fapte, continua sursele, respectivul ar dus fata pe malul raului Iza, unde ar fi obligat-o sa intre in apa rece a raului sa se spele de urmele de sange, pentru a nu-i pata scaunul de la masina.

Din momentul in care fapta a fost sesizata, orice organ de ancheta i-ar fi suspendat acestuia dreptul de a practica taximetria, avand in vedere ca vorbim de un serviciu de utilitate publica. Insa Politia Sighet a considerat ca acest fapt nu este necesar, avand in vedere ca soferul de taxi in cauza este informator al Politiei.

In fapt, acesta ii suna pe unii agenti de politie direct pe numarul de telefon personal al acestora si ii informeaza asupra unor fapte petrecute in oras: un sofer care a consumat o bere, spre exemplu, este raportat direct la agentul de serviciu, nu prin serviciul 112, pentru a nu putea fi depistat. Totodata, surse din politie au declarat pentru Sighet 247, sub protectia anonimatului, ca politistii se folosesc de acest sofer de taxi pentru a fila anumite persoane si a efectua activitati de interceptare si urmarire. Cate dintre aceste filaje se folosesc in scopuri de interes public si cate in scop personal, nu vom sti repede.

Totodata, continua sursele, politistii din Sighet ii tot amana acestuia anumite dosare pe care le are in lucru, contra informatiilor pe care acesta le furnizeaza. De multe ori, politistii il cheama pe soferul in cauza sa dea declaratii in calitate de martor in anumite dosare care nu sunt bine fundamentate, pentru a le valida. Putem doar specula cat de sincere sunt acele declaratii.

Analizand profilul de Facebook al soferului de taxi scandalagiu, observam ca acesta lucreaza la firma "Pro Taxi" din Sighet, avand calitatea de "Boss" si ca studiaza la "Academia de Smecheri si Interlopi", incepand din luna septembrie a anului trecut.

Pozele sale de pe profilul de Facebook sunt graitoare: spre exemplu, intr-una din ele acesta se afiseaza la volanul unui autoturism cu un pistol in mana, avand urmatoarea descriere: "Eu traiesc bine dar lumea-i flamanda / Am ochi de vultur, vad ca stati la panda".

Adresam totusi cateva intrebari conducerii Politiei Sighet: cum se face ca unui astfel de individ i se permite sa practice taximetria? cine va raspunde daca intr-o seara ia o fata tanara sau minora in taxi, o violeaza si o omoara?

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere conducerii IPJ Maramures. Indata ce raspunsul oficial va sosi pe adresa redactiei, acesta va fi publicat.

Sighet 247 pune la dispozitia oricui se simte lezat de cele relatate spatiu pentru publicarea unui eventual Drept la replica, fiind un portal de stiri cu adevarat independent din Sighet, care are ca scop informarea corecta si completa a cititorilor sai.

Sursa sighet247.ro

Accident rutier la Hideaga. Trei persoane au ajuns la spital
Citeste
Cleanwash – spalatorie cu autoservire
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.