Un profesor de istorie la cn "mihai eminescu" din baia mare tine orele prin e-mail

In contextul pandemiei de coronavirus, scolile s-au inchis din 11 martie 2020. Cadrele didactice si elevii au fost nevoiti sa isi desfasoare activitatea pe internet. Majoritatea profesorilor din Romania au ales platforme ca Zoom sau Google Meet pentru a putea tine orele sub forma de videoconferinte cu elevii. Marton Teodor, profesor de istorie si sef de catedra la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare, a decis sa tina orele de istorie prin email. Mai mult, profesorul i-a contactat pe elevii de clasa a 12-a, care au istoria ca proba obligatorie la examenul de bacalaureat, de patru ori in ultimele doua luni, potrivit cluj24.ro.

Pentru profilele de uman din licee, istoria este proba obligatorie la examenul de bacalaureat. In acest sens, in orar sunt prevazute doua sau trei ore de istorie pe saptamana. Enervat de faptul ca un profesor de istorie de la liceul unde studiaza nu se ocupa de ei, iar bacalaureatul se apropie, un elev ne-a divulgat cateva informatii din domeniul SF-ului. Din motive de protectie, imi voi permite sa pastrez sursa sub anonimat.

Conform sursei, Marton Teodor, profesor de istorie si sef de catedra la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare tine orele de istorie prin intermediul emailului. Mai mult, profesorul i-a contactat pe elevii sai doar de patru ori din momentul in care s-a trecut la invatamantul pe internet, adica din 11 martie 2020. Profesorul nu ia legatura direct cu elevii, ci trimite responsabilului clasei mesaje pentru a fi distribuite mai departe. Reamintim faptul ca profesorul in cauza preda la mai multe clase de a 12-a care vor sustine examenul de bacalaureat si din istorie.

Elevii de la clasele profesorului Marton Teodor sunt absolut speriati de metoda de predare a dansului. Majoritatea au optat deja pentru meditatii la istorie ca sa fie pregatiti pentru examenul de bacalaureat.

Ce spune directorul liceului?


Marius Craciun, directorul Colegiului National "Mihai Eminescu" din Baia Mare, neaga aceste acuzatii. Mai mult, directorul afirma ca profesorul in cauza ii trimite rapoarte de activitate saptamanale in care sunt specificate toate actiunile. Intrebat daca ne poate trimite si noua macar un raport, acesta a refuzat.

,,Din discutiile pe care le-am purtat saptamanal cu domnul profesor Marton Teodor, acesta a tinut legatura cu elevii. Au teme, au tot. In legatura cu totalul orelor prevazute in orar, acestea nu pot fi echivalate la scoala pe internet din cauza metodelor de alta masura folosite. In raportarea pe care ne-a facut-o, domnul profesor ne-a trecut tot ce a facut la fiecare clasa, dar nu va pot spune nimic din aceste rapoarte. Domnul Marton Teodor este un profesor cu o valoarea incontestabila", a spus Marius Craciun, directorul Colegiului National "Mihai Eminescu" din Baia Mare.

Sursa noasta ne-a mai transmis ca niciun elev nu a reclamat aceasta situatie la directiunea liceului, deoarece le este frica de profesor. Acesta este cunoscut pentru faptul ca lasa foarte multi elevi corigenti.

Profesorul in cauza a recunoscut totul


Contactat de reporterul cluj24.ro, profesorul Marton Teodor a recunoscut toate informatiile pe care sursa noastra le-a divulgat. In prima faza, acesta ne-a explicat metoda lui de predare.

,,Da, este adevarat. Fac istorie prin email cu elevii mei. Iau legatura cu responsabilul clasei si trimit, prin el, diferite teste. Apoi, primesc raspunsurile de la elevi tot pe email. De asemenea, le dau si subiecte de bacalaureat si modelul de rezolvare. Le-am dat doar subiecte pentru ca eu am parcurs toata materia de bacalaureat pana pe 11 martie. Nu mai am ce sa predau", a spus Marton Teodor, profesor de istorie la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare.

Intrebat de reporter daca s-a gandit la recapitularea materiei, acesta a raspuns: ,,Recapitulari, ce recapitulari sa fac? Le-am predat materia. Au manual, au ghid, au culegeri si le mai dau si teste pe care le concep eu".

Am verificat si informatia cum ca profesorul i-a contactat pe elevi de patru ori de cand se face scoala pe internet, iar acesta a spus: ,,Da, este adevarat. Din 22 aprilie am inceput sa vorbesc cu responsabilii claselor. Din 11 martie pana in 22 aprilie nu am luat legatura cu ei, intr-adevar".

Curiosi de ce a trecut mai bine de o luna in care profesorul de istorie nu a luat legatura cu elevii ce urmeaza sa dea examenul de bacalaureat din istorie, am avut o discutie in acest sens.

Reporter: A fost un motiv anume pentru care nu i-ati contactat pe elevi atata timp?

Profesor: Un motiv anume a fost ca nu detin telefoane super performante pentru a intra pe WhatsApp.

Reporter: Domnul Director nu v-a ajutat sa va descurcati?

Profesor: Nu s-a pus problema. Cu ce sa ma ajute?

Reporter: I-ati cerut sa va ajute cu programele pe care sa tineti orele?

Profesor: Da, dar am inteles si de la colegi ca nu prea merg, se blocheaza.

Ulterior, sursa noastra ne-a spus ca profesorul Marton Teodor nu ia legatura nici cu clasa la care este diriginte, singurele mesaje primite de elevi fiind urari de sarbatori.

Un alt profesor de istorie de la acelasi liceu, dovada de bune practici
In dorinta de a vedea daca ceilalti profesori de istorie de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare se comporta la fel cu elevii, reporterii cluj24.ro au luat legatura cu Bolchis Maria.

Bolchis Maria, profesor de istorie de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare tine orele conform programului. Mai mult, profesoara are si un grup de elevi cu care face consultatii, voluntar.

,,Tin orele de istorie pe platforma Zoom si pe Google Classroom, conform orarului. In plus, am si un grup de voluntariat pentru clasele a 12-a unde fac pregatire online pentru bacalaureat. Imi fac timp pentru ei pentru ca, de multe ori, elevii nu inteleg unele lucruri la orele de la clasa si au nevoie de ajutor", ne-a spus Bolchis Maria, profesor de istorie la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare.

Razvan DAN / Cluj24.ro

Ordonanta Militara 11: O noua ordonanta in ultima saptamana a starii de urgenta; Cea mai "slaba" dintre toate
Citeste
Tir cu fier vechi rasturnat in pasul mesteacan
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.