Un politist de la rutier spulberat in vadu izei de un sofer baut

Un incident grav s-a produs in Vadu Izei, miercuri 21 august. Un politist de la Rutiera s-a ales cu ambele picioare rupte si cu un traumatism cranian, dupa ce a a fost lovit in plin de un autoturism.

Initial un echipaj de politie a oprit o masina in trafic, exact in locul in care acum doua luni o politista s-a rasturnat cu masina.

In timp ce unul dintre politisti verifica actele soferului, cele de-al doilea politist din cadrul echipajului aflat in misiune a facut semnele regulamentare pentru a opri o alta masina aflata in trafic.

Soferul atentionat nu a oprit si, mai mult, l-a lovit din plin pe politist. Acesta s-a ales cu rani grave si a primit ingrijiri din partea echipajului unei ambulante sosite la fata locului, fiind ulterior transportat la Spitalul Judetean Baia Mare.

Soferul vinovat a fost retinut de un alt echipaj de politie.

De precizat ca politistul in varsta de 44 ani este de loc din Moisei si are o experienta in politie de 22 de ani.

IPJ Maramures transmite: "In aceasta dimineata, cu prilejul unei actiuni pentru combaterea infractiunilor pe linie rutiera, organizata de politistii Serviciului Rutier, un echipaj de politie a executat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care se deplasa cu viteza peste limita legala admisa, pe D.N.18, la intrarea in comuna Vadu Izei.

Soferul masinii si-a continuat deplasarea, acrosandu-l pe unul dintre politisti, insa la scurt timp a fost identificat in persoana unui barbat de 38 de ani, domiciliat in Berbesti.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0.17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In urma leziunilor suferite, politistul a fost transportat la Spitalul din Sighetu Marmatiei pentru ingrijiri medicale.

Soferul a fost condus la sediul politiei pentru audieri. Cercetarile continua, urmand ca in functie de cele constatate sa fie propuse masuri legale".

Ce spun sindicalistii din Politie: "In urma cu cateva minute, un agent de la Serviciul Rutier Maramures a fost lovit in plin de un autoturism al carui sofer nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului. Colegul nostru are ambele picioarele rupte si traumatism cranian-cerebral, urmand a fi transportat cu un elicopter SMURD la o unitate spitaliceasca performanta.

Soferul vinovat a fost identificat in persoana unui barbat din comuna Berbesti, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Alaturi de echipaj se aflau in misiune, in schimb de experienta politisti din Ungaria…s-au convins cu ochii lor ca aici e o jungla a lumii a treia… Asta ca tot erau nelamuriri si nelamuriti cu privire la conditiile de lucru si despre riscurile la care sunt supusi politistii operativi".

Fata de de 15 ani, fugita de acasa, gasita de politistii din tautii magheraus
Citeste
Magura Cisnadie a anuntat ca nu mai vine la Trofeul Minaur cu o zi inainte de startul competitiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.