Un numar mare de politisti maramureseni au donat ieri sange

ACTIUNE DE DONARE  Pe considerentul ca daruind o picatura de sange, dam o sansa vietii aproapelui, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures a incheiat un protocol de colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Maramures, prin care s-au stabilit mai multe activitati de promovare a donarii de sange in randul politistilor.

Azi, 18 octombrie, a avut loc o actiune de donare, in cadrul primei colecte mobile, organizata la sediul Inspectoratului de Politie. S-a ajuns la aceasta modalitate de recoltare de sange din cauza cresterii solicitarilor din partea spitalelor, urmare atat a numarului mare de pacienti si a complexitatii operatiilor efectuate cat si al scaderii numarului donatorilor de sange la nivelul judetului nostru.

Alaturi de conducerea unitatii, un numar mare de politisti au dat curs acestei initiative, dovedind faptul ca oamenii legii sunt alaturi de cetateni nu doar prin masurile menite sa le creasca siguranta ci si prin gesturi de suflet, menite sa contribuie la cresterea sanselor de supravietuire sau vindecare a persoanelor care depind de transfuzii de sange.

Poate ca sunt situatii in care suntem neputinciosi in a ajuta pe cineva. Dar cu siguranta sunt si situatii in care un gest, un simplu gest, poate contribui la salvarea unei vieti. Donarea de sange, cu siguranta se incadreaza in categoria gesturilor mici care pot aduce un strop de speranta celor care trec prin momente grele.

 

Comunicat de presa IPJ Maramures

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Romania are nevoie de stabilitate si continuitate. Alaturi de Klaus Iohannis pentru o Romanie normala!"
Citeste
Exclusiv – cititori de la miezul noptii faceau drifturi in zona big din sighet
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.