Un minor din Somcuta este cercetat pentru talharie calificata si distrugere

Adaugat in categoria 112
Actualizat

RETINUT PENTRU 24 DE ORE  Un tanar de 17 ani, domiciliat in localitatea Coltau, a fost identificat de politistii din Somcuta Mare si este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de talharie calificata si distrugere. Acesta a fost retinut de politisti pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Faptele au fost comise marti, 12 februarie, pe raza localitatii Ariesu de Padure. Deplasati la fata locului in urma unui apel prin SNUAU 112, politistii au demarat activitatile specifice de investigare si cercetare, in vederea  documentarii faptelor.

Primele cercetari au relevat ca victima, in varsta de 66 de ani, in timp ce dormea in locuinta, a fost trezita de zgomote puternice la usa de acces, ce era inchisa si asigurata. Apoi, o persoana necunoscuta care a reusit sa sparga usa, i-a cerut femeii mancare si bani. Panicata, aceasta a vrut sa apeleze politia, insa autorul i-a sustras prin violenta telefonul mobil si a fugit.

In ciuda impactului emotional, femeia a reusit sa retina semnalmentele intrusului pe care le-a oferit ulteior politistilor. Astfel, la doar o zi de la comiterea faptelor, beneficiind de informatiile puse la dispozitie de victima, politistii l-au identificat pe tanarul de 17 ani. Telefonul mobil a fost recuperat si restituit victimei.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de distrugere si talharie calificata.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Starea drumurilor si a vremii in Maramures vineri, 15 februarie
Citeste
Spitalele care gresesc in acordarea asistentei medicale vor ramane fara autorizatie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.