Un medic endocrinolog s-a intors din marea britanie pentru a-i trata pe romani


Exista totusi si romani care redau speranta in Romania. Este cazul unui medic care s-a intors din Anglia in Baia Mare, ca sa salveze vieti acasa. Se poate si aici, e convins doctorul caruia 500 de pacienti i-au trecut pragul doar de la inceputul anului.

O femeie bate un drum de 60 de kilometri pentru o consultatie. Exista medic endocrinolog si in orasul in care locuieste, dar, de doi ani, de cand a trecut prima oara pragul doctorului Dicu, s-a creat o relatie speciala.

"Imi vine sa plang pentru ca il apreciez foarte mult, datorita dansului, noi ne putem trata".

Asta cred pacientii despre Adrian Dicu, medic specialist endocrinolog in Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. Doctorul ii trateaza pe toti ca si cum ar fi membrii familiei lui. Dupa ce a terminat facultatea, a lucrat ca medic de familie intr-un cartier marginas al orasului. Apoi a plecat in Marea Britanie.

Adrian Dinu, medic endocrinolog: A fost dificil pentru ca am intrat intr-un sistem pe care nu il cunosteam, dar care a fost foarte prietenos

Cinci ani a facut naveta intre Baia Mare si Londra. Ajunsese sa castige mii de lire pe luna, dar dupa ce i s-a nascut primul copil, a decis sa se intoarca acasa.

Adrian Dinu, medic endocrinolog: Familia este primul lucru pentru care vii si fapul ca putem face ceva si aici

Si face. Intr-un cabinet de doar cativa metri patrati, el pune zilnic umarul la schimbarea sistemului sanitar.

"De-ar fi toti medicii ca domnul doctor… nu ar fi rau. De cine am fost tratata inainte am fost tratata vai de capul meu".

Adrian Dinu, medic endocrinolog: Sunt multe situatii pe care un medic le duce in spate: te bucuri de reusite, te intristezi de esecuri, suferi alaturi de pacienti

Adrian Dicu nu este singurul medic din Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare care a ales sa se intoarca acasa, dupa ce a tratat bolnavi din alte tari.

Sorina Pintea, manager Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare: Foarte mult conteaza si conditiile, poate nu neaparat un salariu foarte mare desi si acesta este motivant ci mediul in care iti desfasori activitatea

Romania ramane cu un mare deficit de forta de munca in domeniul sanatatii. Avem 2,4 medici la mia de locuitori, in timp ce in UE, media e de 3,4 doctori la o mie de persoane.

Simona Vasiac / Observator.TV

Fostul prefect Vasile Moldovan a fost ales presedinte executiv al PSD Sighet si desemnat candidat la primaria municipiului
Citeste
Noul coronavirus este mai contagios decat SARS si MERS
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.