Un maramuresean transporta porci cu tir-ul in plina epidemie de pesta porcina

Inconstienta sau tupeu?! Un barbat, in varsta de 48 de ani, a fost prins in timp ce transporta cu un autotren nu mai putin de 175 de porci. TIR-ul a fost oprit de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie in municipiul Satu Mare, au aflat reporterii PresaSM.

Cand i s-au cerut actele de transport, soferul a spus ca nu le are. Motiv pentru care toti cei 175 de porci au fost confiscati de catre autoritatile statului, urmand sa se dispuna alte masuri legale in consecinta.

Gestul barbatului este cu atat mai grav cu cat suntem in plina epidemie de pesta porcina africana.

Ce spune Politia

Potrivit politistilor, autoutilitara, condusa de un barbat din Maramures, a fost oprita in urma unui control realizat de oamenii legii si jandarmi.

"Astfel, la data de 16 februarie a.c., politistii de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Satu Mare impreuna cu un jandarm din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Satu Mare, au oprit pe raza municipiului Satu Mare, o autoutilitara condusa de un barbat, de 48 de ani, din judetul Maramures, care transporta suine. In urma controlului efectuat, politistii au stabilit faptul ca susnumitul transporta 175 de suine fara a putea prezenta acte de provenienta sau de insotire a marfii si nici documente sanitar-veterinare," se arata in comunicatul IPJ Satu Mare

Politistii au luat masura sanctionarii contraventionale atat a conducatorului auto cat si a administratorul societatii si s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii a animalelor, in valoare de 17 500 de lei.

Metoda "citerna" folosita pentru escrocare sau talharire
Citeste
Grigore Lese, sarbatorit la Ateneul Roman, la implinirea varstei de 65 de ani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.