Un maramuresean a ajuns la spital dupa ce a mamcat ciuperci otravitoare

ATENTIE LA CE CONSUMATI Inceputul lunii iunie a adus primul caz de intoxicatie cu ciuperci la Unitatea de Primire Urgente a Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare.

Este vorba despre un pacient adult care, dupa ce a beneficiat de primele ingrijiri din partea medicilor urgentisti, a fost internat in cadrul sectiei Interne a unitatii medicale.
Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia.

In cazul celor cu perioada scurta de incubatie, simptomele apar foarte repede de la consumul ciupercilor si se manifesta prin dureri abdominale, tegumente umede, pupila micsorata, halucinatii, tulburari nervoase, hipotensiune arteriala, abundenta salivatiei etc.

Mai grava este situatia in cazul intoxicatiei cu ciuperci cu incubatie lunga, informeaza dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean. Semnele apar dupa 12 ore de la consum si se manifesta prin greturi, varsaturi, diaree, icter, tulburari neurologice, afectiuni hepatice si renale, hemoragii.

In aceste situatii, este posibil ca, fara un tratament corespunzator, dupa 2 zile de la ingestie sa se instaleze coma si, ulterior, decesul persoanei in cauza.

 

Informatii frunizate de Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare

Moment de reculegere in memoria politistului ucis langa timisoara
Citeste
Trei barbati s-au spanzurat in ultimele 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.