Un fotograf maramuresean a ajuns pe lista scurta a nominalizarilor la cea mai importanta competitie foto din lume

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS  Alex Robciuc este un fotograf originar din Maramures care a ajuns pe lista scurta a nominalizarilor la Sony World Photography Awards, cea mai importanta competitie foto din lume.

La 33 de ani, fotograful Alex Robciuc se bucura de cea mai mare realizare profesionala de pana acum: alegerea sa printre nominalizatii Sony World Photography Awards, cel mai important concurs foto din lume.

De loc din Sighetu Marmatiei, Maramures, Alex lucreaza la un studio foto din Timisoara, iar poze facute de el au aparut in reviste si publicatii de pe intreg mapamondul, din faimosul ghid turistic Lonely Planet, ziarul nemtesc der Spiegel, National Geographic, The Telegraph, The Guardian, DailyMail, La Repubblica, Corriere della Sera, 9Gag, AP, boredpanda.com etc.

"Nominalizarea inseamna mult. E cea mai mare realizare din punct de vedere profesional de pana acum. E o onoare sa fiu prezent printre elitele mondiale ale fotografiei si e un imens imbold pentru mine sa continui ceea ce fac, sa ma perfectionez", marturiseste fotograful pentru "Adevarul".

Alex Robciuc

Poza lui Alex e una dintre cele 13 finaliste la sectiunea "Culture" dintre mii de imagini. Fotografia ce l-a adus atat de departe e din Maramuresul natal, a fost facuta in 2018 si infatiseaza un barbat privind pe fereastra.

Citeste continuarea articolului pe Adevarul.

Drumuri de munte cu zapada si ceata
Citeste
Luna si incendiul la Piata Izvoarele din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.