Un elicopter rusesc s-a prabusit la sapanta

O descoperire macabra a facut un cioban care se afla la o stana situata in zona Socic din Sapanta. Acesta a gasit trupul neinsufletit al unui barbat, intr-un elicopter de provenienta ruseasca.

La fata locului a sosit o echipa de criminalisti din Baia Mare. Din primele cercetari, decesul ar fi survenit in urma cu aproximativ 24 de ore, in cursul zilei de miercuri. Pana in prezent, barbatul nu a fost identificat.

Anchetatorii spun ca e un elicopter tip Kamov Ka-26, de fabricatie sovietic, folosit in misiuni aviochimice, in agricultura, pentru stropire cu solutii, fertilizare sau combaterea daunatorilor. In acest caz, elicopterul ar fi putut fi folosit, cel mai probabil, la traficul cu tigari, mai ales ca nu are niciun insemn de inmatriculare, spun surse din ancheta.

De altfel, elicopterul zbura clandestin in Romania, fara autorizatie de zbor si ar fi violat spatiul aerian, sustin aceleasi surse. Cadavrul pilotului era in descompunere, semn ca prabusirea a avut loc de mai multa vreme.

Trupul neinsufletit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, in vederea efectuarii necropsiei.

"Referitor la incidentul aviatic produs pe raza comunei Sapanta s-a intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj" declara IPJ Maramures.

Referitor la incidentul aviatic produs pe raza comunei Sapanta s-a intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj.

 

 

Pilotul elicopterului prabusit la sapanta
Citeste
Sofer din republica moldova, depistat in tautii magheraus in timp ce transporta cu masina tigari de contrabanda
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.