Un donator a salvat cinci persoane

In zorii Ajunului, o familie din Baia Mare a acceptat sa daruiasca viata pentru a salva alti pacienti aflati in suferinta pe listele de asteptare. Transplantul inseamna VIATA!

La Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia Mare a avut loc o noua prelevare de organe de la un donator de 67 de ani, intrat in moarte cerebrala. Datorita generozitatii familiei, cinci oameni se pot bucura azi de o noua sansa la viata primita prin transplant de ficat, rinichi si cornee.

Toti cei implicati transmit sincere condoleante familiei donatorului. Se aduc multumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusa de dr. Andrei Muresan, care a avut emotionanta misiune de a fi alaturi de rudele indurerate. De asemenea, se apreciaza efortul intregii echipe medicale si conducerii Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia Mare pentru implicarea deosebita si sustinerea Programului National de Transplant.

Cursa contracronometru pentru viata a fost preluata in noaptea ce-a trecut de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni si Institutul Clinic De Urologie Si Transplant Renal Cluj, coordonate de doi profesionisti desavarsiti si devotati acestei activitati de multi ani, Dr. Guenadiy Vatachki si Dr. Florin Elec.

Efortul lor a fost transmis echipelor de transplant ale celor doua spitale din Bucuresti si Cluj Napoca. Aici, alte echipe de chirurgi si anestezisti, pentru care Viata are prioritate, vor inchide cu succes "lantul vietii". Corneea se va transplanta la Spitalul Militar Central Bucuresti.

"Multumim inca o data familiilor donatorilor si echipelor de medici si asistenti care fac posibila salvarea celor pentru care transplantul reprezinta singura sansa la viata!", transmite echipa Agentiei Nationale de Transplant.

Colindator, copil de 9 ani, lovit de o masina
Citeste
Opt copii orfani din barsana multumesc oamenilor de bine
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.