Un diplomat roman mort si unul ranit

Un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a decedat, iar altul a fost grav ranit dupa atacul terorist care a avut loc in Kabul, Afganistan, anunta marti Ministerul Afacerilor Externe .

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a declarat, marti seara, ca atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada Romaniei, precizand ca a fost vorba de un asalt sustinut timp de cateva ore si ca imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari: In cursul noptii de 2 spre 3 septembrie 2019, in cadrul campusului in care isi desfasoara activitatea Ambasada Romaniei la Kabul a avut loc un atac terorist indreptat impotriva cetatenilor straini.
In urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a decedat, iar altul a fost grav ranit.
Cetateanul roman ranit urmeaza sa fie transferat cat de curand posibil in Europa, in functie de evolutia starii de sanatate, pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate.


Ministrul Ramona Manescu a avut o convorbire telefonica cu seful misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul si ramane in legatura permanenta pentru acordarea sprijinului necesar.
Ministerul Afacerilor Externe este alaturi de familiile colegilor nostri.
Transmitem sincere condoleante familiei victimei si recuperare rapida persoanei ranite.
Precizam ca atat seful misiunii diplomatice, cat si seful echipei de paza din cadrul ambasadei au fost evacuati intr-o baza militara din apropiere, fiind in afara oricarui pericol.
Reprezentantul Ambasadei Romaniei la Kabul ramane in contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe si cu toate autoritatile competente in vederea repatrierii trupului neinsufletit, precum si a transferului, in conditii de siguranta, a cetateanului roman ranit.
Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist si reitereaza sprijinul Romaniei in lupta impotriva terorismului, in toate formele sale de manifestare.

Liberalii pun biciul pe romani. Propun sase zile lucratoare pe saptamana
Citeste
Jandarm roman, garda de corp a unui laureat al Premiului Nobel
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.