Un contrabandist care avea masina plina cu tigari a incercat sa scape de politisti, dar a intrat intr-un stalp

URMARIRE IN SACALASENI  Aseara la ora 23.00, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Grosi impreuna cu ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in cadrul unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, au organizat un filtru pe raza localitatii Sacalaseni pentru depistarea autovehiculelor care ar transporta tigarete de contrabanda.

La un moment dat, conducatorul unui autoturism, in dreptul filtrului de politie a accelerat brusc, iar politistii au pornit pe urmele acestuia. Dupa aproximativ 8 km, pe raza localitatii Remetea Chioarului, soferul urmarit a pierdut controlul directiei autoturismului, a derapat, lovind frontal un stalp de beton, dupa care a fugit de la fata locului.

In urma perchezitiei efectuate asupra autovehiculului, sub coordonarea ofiterilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, a fost identificata cantitatea totala de 7.000 pachete de tigarete de diferite marci, in valoare de aproximativ 84.000 lei, produse accizabile ce trebuiau supuse unui regim vamal si care proveneau din contrabanda. Totodata, in urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au stabilit ca autoturismul figureaza radiat din anul 2017.

Citeste si: BIZON DE BAIA MARE – N-a vrut sa astepte la semafor, asa ca s-a bagat cu masina pe trotuar

Intreaga cantitate de tigarete, precum si autoturismul folosit la transportul acestora, in valoare de aproximativ 8.000 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza s-a stabilit un cerc de suspecti, urmand a se administra probatoriu suplimentar necesar identificarii participantilor la activitatea infractionala cercetata si tragerii acestora la raspundere penala. Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Tanara de 19 ani, ranita intr-un accident cauzat de nepastrarea distantei laterale 
Citeste
Sorin Sunea : Eurostat reconfirma performanta guvernarii
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.