Un barbat din maramures, ambulantier, a disparut de acasa ca in filmele cu mafioti

De mai bine de un an, anchetatori din doua judete incearca sa desluseasca misterul disparitiei unui barbat care lucra la Ambulanta. Barbatul a plecat de acasa, din Maramures, impreuna cu doi indivizi. La aproape doua sute de kilometri distanta, masina lui a fost incendiata si de atunci nu a mai fost vazut niciodata. Cei care il insoteau au fost arestati preventiv pentru rapire si distrugere.

24 septembrie 2018. O explozie violenta in miezul noptii da alarma intr-un cartier din Cluj-Napoca. O masina arde ca o torta. Inauntru nu se afla nicio persoana. Insa, din acea noapte, proprietarul autoturismului nu a mai fost vazut niciodata. Barbatul de 44 de ani este din Borsa, Maramures.

Desi, initial, s-a crezut ca este vorba de un scurt-circuit, in urma expertizei facute de criminalisti, in interiorul masinii au fost gasite urme de combustibil, iar verdictul s-a schimbat radical: Incendiere intentionata.

A fost primul pas pentru o ancheta minutioasa. Politistii au verificat zeci de apeluri telefonice si sute de minute de imagini surprinse de camerele de supraveghere din Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj. Asa au ajuns la doi suspecti. Ambii, cu antecedente penale.

Pe baza semnalelor emise de telefoanele mobile ale suspectilor, dar si ale victimei, procurorii au reusit sa afle ca, in seara disparitiei, cei trei au calatorit impreuna de la Borsa la Cluj-Napoca.

Anchetatorii observa ca pe drumul spre Cluj-Napoca, mai bine de patru ore, masina nu este surprinsa de nicio camera de supraveghere.

Apropiatii spun ca ambulantierul obisnuia sa transporte contracost pasageri si mai obtinea comisioane din schimburi valutare. In portbagajul masinii incendiate, anchetatorii au gasit peste 112.000 lei, in lire sterline, dolari si euro.

Sora unuia dintre suspecti a fost astazi chemata la Parchetul Curtii de Apel Cluj ca martor.

Vasilica Danciu, sora unuia dintre suspecti: Este acuzat pe nedrept. Cu niste probe, niste numere de telefon despre care zic ei ca-i apartin, dar inca nu s-a dovedit. De asemenea, si niste filmari cum ca el ar fi fost in Cluj in seara respectiva, cand a luat foc masina

In aceasi seara, cei doi barbati au luat un taxi din acest loc si i-au cerut soferului sa ii transporte pana in Bistrita. Audiat de politisti, taximetristul i-a recunoscut pe cei doi din fotografiile aratate de anchetatori.

Cei doi suspecti sunt arestati pentru lipsire de libertate, talharie si distrugere. Anchetatorii se tem insa ca barbatul disparut ar fi putut fi ucis. Nu au insa probe suficiente pentru fapta de omor.

Sursa Observator.tv. Clik aici pentru imagini video.

Alerta de difterie la granita de nord a Romaniei! Ultimele cazuri au fost inregistrate acum 40 de ani
Citeste
Cel mai scump ceas din lume, cumparat cu 31 de milioane de dolari 
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.