Un baisprian beat la volan a pornit la plimbare prin baia mare, un tanar din chisinau fara permis a facut accident in Somcuta mare

Soferii care "se lasa de alcool" atunci cand stiu ca urmeaza sa conduca autovehicule pe drumurile publice dau dovada in primul rand de responsabilitate si de tarie de caracter. Ceilalti, care conduc cu taria alcoolului in sange, risca sa provoace rani, sa distruga vieti, sa-si piarda libertatea.

Un tanar de 31 de ani din Baia Sprie, a fost prins in toiul noptii de politisti, conducand in stare avansata de ebrietate pe raza municipiului Baia Mare. A fost oprit la timp, inainte de a provoca vreun accident de circulatie. Intrucat la testarea cu aparatul etilotest a reiesit ca avea o concentratie de 0.75 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Tanarul nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice si, mai mult, s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului.

*****

Sesizati ieri dimineata ca pe strada Nicolae Balcescu din Somcuta Mare s-a produs un accident de circulatie, politistii din oras s-au deplasat de urgenta la locul faptei pentru a stabili ce s-a intamplat.

Verificarile efectuate au relevat ca nicio persoana nu a fost ranita, insa doua autovehicule au fost avariate. Intr-o curba, soferul unuia dintre autovehiculele implicate, domiciliat in Chisinau, Republica Moldova, a incalcat marcajul longitudinal continuu simplu ce desparte sensurile de mers si a intrat in coliziune laterala cu un alt autoturism, condus regulamentar.
Persoanele care conduceau cele doua autovehicule au fost testate cu aparatul etilotest si s-a constatat ca nu se aflau sub influenta alcoolului.

Tanarul de 26 de ani, din Chisinau, detine permis de conducere eliberat de autoritatile din Republica Moldova, insa nu avea drept de circulatie pe drumurile publice din Romania intrucat in evidente autoritatilor romane figura cu permisul de conducere retinut pentru o alta abatere la regimul circulatiei pe drumurile publice iar permisul era necorespunzator categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus.

Pe numele acestuia politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, urmand a dispune masuri in consecinta.

Lapusenii, informati despre ce trebuie sa faca pentru a nu deveni victime ale infractiunii de furt din locuinta
Citeste
Ordin de protectie provizoriu, emis de politistii din baia mare impotriva unui barbat gelos
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.