Un baimarean si-a vandut telefonul si a primit 500 euro falsi

Un baimarean a trecut aseara de la extaz la agonie. Omul a anuntat pe un site de specialitate ca isi vinde telefonul mobil. A fost sunat destul de repede de un barbat, care a dorit sa i-l cumpere: 500 euro.

Cei doi s-au intalnit aseara in parcarea de la Sala Sporturilor din Baia Mare. Cumparatorul, la adapostul unei lumini difuze, i-a platit 500 de euro vanzatorului. Cel din urma, dupa ce a numarat banii i-a inmanat telefonul mobil. Abia dupa ce a urcat in masina a observat ceva suspect: banii pareau a fi falsi. A coborat repede si a fugit dupa vanzator, doar ca acesta disparuse fara urma.

Eu doar in masina am observat ca bancnotele de 50 de euro nu sunt in regula. Firul de securitate lipsea. Apoi am vazut ca seriile de pe ele erau tot cate doua. Cu toate ca am fugit sa il prind nu am reusit. Disparuse" ne-a declarat in exclusivitate pentru vasiledale.ro vanzatorul.

Baimareanul a mers imediat la politie unde a facut o plangere in care povestit tot ce s-a intamplat.

"Eu cred ca nu sunt singurii bani falsi aflati in circulatie in Baia Mare. Cei care le pun in circulatie planuiesc intalnirea asa incat sa nu mai fie gasiti, sa nu fie camere de supraveghere. Si cred ca urmaresc bunuri pe site-ul unde am postat si eu telefonul la vanzare" a spus acesta.

Atentionam pe aceasta cale pe toti cititorii nostri care intentioneza sa cumpere sau sa vanda valuta pe piata neagra: NU FACETI ASA CEVA SUB NICIO FORMA! Folositi mai bine bancile sau casele de schimb valutar autorizate. 

Totodata, fiti foarte atenti la seriile bancnotelor. In special la bancnotele de 50 de euro! Calitatea bancnotelor falsificate este foarte buna si se apropie de cea a bancnotelor autentice.

Surse din randul oamenilor legii au lasat sa se inteleaga ca in cursul anului trecut, doar in Baia Mare, ar fi fost identificate sase cazuri de plasare de valuta falsa. Autorii acestora au fost prinsi de politie.

Cazul prezentat de noi va fi instrumentat cel mai probabil de ofiterii de la Crima Organizata din cadrul IPJ Maramures.

Daca il recunoasteti pe cel din fotografie va rugam sunati la 112 si anuntati acest lucru. 

Preoti si mireni din judetele Maramures si Satu Mare, intalnire la Catedrala Episcopala din Baia Mare
Citeste
Un sofer a ajuns in sant cu masina la Sisesti pe soseaua necuratata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.