Un baimarean a impiedicat un furt de carburant

Azi noapte, la ora 02.15, politia a fost sesizata ca un grup de tineri sustrage motorina dintr-un autocamion stationat pe raza municipiului Baia Mare. Sesizarea a fost facuta de catre un baimarean care i-a vazut si care, pana la sosirea politistilor, a reusit sa retina o persoana implicata in activitatea infractionala.


La fata locului politistii l-au identificat pe cel retinut, baimarean de 19 ani, si au stabilit ca acesta a fortat capacul buson al rezervorului si ar fi reusit sa sustraga aproximativ 30 l motorina.
In cauza a fost intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractinii de furt calificat pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Implicarea cetatenilor si luarea unei atitudini proactive sunt foarte importante in prinderea unor infractori si recuperarea prejudiciului. Asa ca nu putem decat sa incurajam astfel de atitudini, atunci cand nu este pusa in pericol viata si integritatea celui care intervine!

***

Ce trebuie sa faca un cetatean cand gaseste un portofel cu bani? Raspunsul tine in primul rand de spiritul civic si de empatie. Puneti-va in locul celui care l-a pierdut si predati-l la politie! Acelasi lucru trebuie sa-l faceti cu orice bun gasit! Legea prevede un termen de predare a bunurilor gasite – 10 zile. Altfel, puteti fi cercetat pentru insusirea bunului gasit, infractiune prevazuta de Codul Penal.

Sambata, 18 mai, o femeie si-a uitat portofelul cu 1.100 de lei, acte personale si carduri, pe o banca dintr-o statie de autobuz, de pe strada Gutinului din Baia Sprie. Dupa aproximativ o jumatate de ora femeia s-a intors, insa nu l-a mai gasit si i-a sesizat pe politistii din oras. Au fost demarate de indata activitatile in vederea recuperarii banilor si identificarii persoanei care i-a luat.

In cursul aceleiasi zile a fost identifica o femeie de 55 de ani, din oras, care a gasit portofelul si si-a insusit banii. O parte din prejudiciu a fost recuperat si restituit partii vatamate.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

Condamnati in arad pentru contrabanda, patru barbati din petrova au ajuns dupa gratii
Citeste
Actiune ale politistilor maramureseni pentru depistarea celor care transporta ilegal material lemnos
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.