Un baimarean a ajuns la spital dupa ce a fost snopit in bataie!

Caz deosebit de grav in Baia Mare. Un tanar a ajuns in spital si nu isi mai poate misca picioarele dupa ce a fost batut crunt de trei indivizi. Apropiatii nu cer altceva decat sa se faca dreptate victimei, intrucat sustin ca oamenii legii nu au luat masuri ferme.

"Ma gandesc ca, prin voi, reporterii, noi, poporul, ne putem face dreptate, ca politia din Baia Mare este foarte pasiva. Un prieten de-al meu este internat la spitalul mare. Va rog sa ne ajutati. A fost batut de trei persoane. Baiatul este paralizat", ne-a semnalat un cititor baiamare24.ro.

Nu este singura sesizare facuta la redactie cu privire la acest caz. "As dori sa semnalez un caz care este foarte grav. O persoana a fost batuta de un baimarean. Acest om l-a batut pe un prieten de-al meu si acum a ramas paralizat, este in spital si politia din Baia Mare este foarte pasiva. Ma refer ca cel putin nu vor sa ii ia declaratie victimei sau sa-l ia la raspundere pe cel care l-a batut. Va spun ca acest om este foarte protejat de politica de la Baia Mare. Echipa dumneavoastra poate face dreptate. As vrea sa afle toata lumea ce se intampla aici, in Baia Mare", a semnalat un alt tanar.

ACTUALIZARE:

Noi detalii in cazul scandalului in urma caruia un baimarean de 20 de ani a ajuns paralizat. Fratele victimei a contactat redactia ActualMM.ro pentru a povesti, din punctul lor de vedere, cum s-a intamplat totul si de la ce a pornit scandalul.

Povestea scandalului de pe Vasile Lucaciu, spusa de fratele victimei

Potrivit fratelui victimei, se pare ca cei doi au o sora in varsta de 6 ani, in clasa 0, la Scoala Gimnaziala Octavian Goga de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare. Totul a inceput cand, povesteste fratele victimei, sora lor a fost filmata in timp ce era scuipata si umilita de catre o eleva in clasa a 8-a din aceeasi scoala. Dupa ce a vizionat imaginile, tanarul de 20 de ani a mers la scoala pentru a o aborda pe eleva din clasa a 8-a, respectiv pentru a discuta cele intamplate. Ajuns in sala de clasa, dupa un schimb de replici, tanarul a scuipat-o pe eleva si a iesit din unitatea de invatamant.

La cativa metri de scoala, pe strada Vasile Lucaciu, trei indivizi s-ar fi dat jos dintr-o masina si l-ar fi atacat pe tanar chiar in fata unui magazin alimentar, povesteste fratele victimei. Potrivit acestuia, unul dintre indivizi l-a lovit pe tanarul de 20 de ani cu piciorul in spate, cauzandu-i rani la coloana cervicala, rani care l-au adus pe acesta in imposibilitatea de a-si misca membrele. Imediat dupa incident, agresorii au sunat la 112, ranitul fiind transportat la spital.

Ce a urmat

Fratele tanarului a incercat, spune el, timp de doua saptamani sa depuna plangere la Politie in acest caz. I s-a raspuns prin usi inchise peste tot si a fost anuntat ca cel care trebuie sa vina si sa depuna plangere este tanarul… care nu se poate misca de pe patul de spital. Mai mult, acesta sustine ca a durat nu mai putin de doua saptamani pana cand un politist s-a prezentat la spital pentru a-i lua o declaratie victimei.

Actualizare – ISU Maramures

In urma cercetarilor facute, biroul de presa al ISU Maramures anunta ca niciun un angajat sau voluntar din cadrul institutiei nu a fost implicat in agresiunea respectiva.

Actualizare IPJ Maramures

Cu privire la aspectele semnalate in articolul de presa va informam ca un tanar de 20 de ani si un barbat de 39 de ani, ambii din Baia Mare, sunt cercetati in cadrul dosarelor penale intocmite de politisti, ca urmare a unei agresiuni sesizate la data de 22 octombrie a.c.

Practic, in dimineata zilei de 22 octombrie a.c., politistii au intervenit cu promptitudine pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, dupa ce un barbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul ca a avut loc o altercatie. La fata locului, politistii au identificat persoanele implicate si martori oculari, iar tanarul de 20 de ani, care prezenta leziuni, a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale.

Ambele persoanele implicate au depus plangere penala, fiind intocmite doua dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente. Politistii continua cercetarile pentru documentarea incidentului, urmand ca in functie de cele constatate sa fie dispuse masuri legale.

Crin CALAUZ

Alegeri prezidentiale. Votul in Diaspora s-a incheiat. Unde s-a inregistrat cea mai mare prezenta la vot
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.