Un adolescent de 17 ani din Salsig a ajuns la spital

EFECTUL PETARDELOR  Politistii maramureseni atrag inca o data atentia cu privire la faptul ca minorilor le este interzisa utilizarea articolelor cu continut pirotehnic si ca, mai mult, utilizarea acestora poate produce vatamari corporale cu consecinte dintre cele mai grave. Pe langa acest pericol la care se expun, orice operatiune cu astfel de articole, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Un tanar de 17 ani, din Salsig, a ajuns la spital in noaptea de Revelion, cu rani provocate de petarde. Datorita leziunilor suferite la maini a fost necesara internarea acestuia in spital. Din primele verificari efectuate politistii au constatat ca tanarul a achizitionat mai multe dispozitive pirotehnice de pe un site de pe internet iar incidentul in care a fost ranit s-a produs in momentul in care ar fi incercat sa aprinda o petarda. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile.

Alte trei persoane au fost depistate in noaptea dintre ani de politistii din Sighetu Marmatiei in timp ce aveau asupra lor materiale explozive. Pe numele acestora politistii au intocmit dosare penale sub aspectul comiterii infractiunii de efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie propuse masuri legale.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Sarbatori cu zeci de permise retinute, dosare penale, furturi si accidente in Maramures
Citeste
Comercializarea pungilor subtiri din plastic cu maner, interzise din 1 ianuarie!
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.