Ucigasii padurarului scapa! semneaza petitia catre procurorul general

In timp ce procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures tac malc cu privire la subiectul padurarului care ar fi fost omorat in padurea Rogozului, oamenii se mobilizeaza si cer procurorului general al Romaniei ca aceasta ancheta sa fie preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mentionam faptul ca incepand de astazi PROCURORII MARAMURESENI NU MAI FAC NICIO DECLARATIE OFICIALA REFERITOARE LA DOSARUL UCIDERII PADURARULUI. ASTA LA CEREREA EXPRESA A PROCURORULUI DE CAZ.

Catre: Dimitrie Bogdan Licu, Procuror General

Petitie
Semnatarii acestei petitii va solicita sa dispuneti mutarea anchetei penale, in cazul mortii padurarului Liviu Pop, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest moment al anchetei, procurorii de la parchetul Maramures au avansat ipoteza ca padurarul s-ar fi "auto-impuscat", din greseala. Principalii suspecti au fost eliberati si nu au fost pusi sub acuzare. Unul din ei ar fi nepotul prim-procuroarei din Targu Lapus, milionar in euro si angajat la o firma implicata in scandaluri privind taierile ilegale de paduri.

Toate aceste informatii sunt de natura sa creeze suspiciuni asupra modului de rezolvare a acestui dosar. Va cerem sa interveniti pentru ca ancheta sa fie preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si derulata de procurori impartiali.

De ce este important?
Inca un padurar a fost ucis. Este al treilea silvicultor care devine, in ultima luna, victima a gruparilor criminale ce actioneaza in domeniul forestier. In ultimii ani, peste 600 de silvicultori au fost agresati, 6 dintre ei au murit.

Aceste cifre arata amploarea tragica a unui fenomen scapat de sub control de catre autoritati. Viata celor ce pazesc padurea este permanent pusa in pericol. Cercetarile ce urmeaza actelor de violenta sunt superficiale si ii protejeaza pe infractori.

Exemplu cel mai recent este al anchetei in cazul padurarului Liviu Pop, tata a trei copii, gasit impuscat si aruncat intr-o rapa. Informatiile date presei de catre procurori sunt halucinante. Invinuitii sunt liberi desi recunosc ca a fost o altercatie, ca au fugit de la locul incidentului si l-au lasat in agonie pe padurar. Dar, spun procurorii, e posibil ca padurarul sa se fi impuscat singur, din greseala.

Nu putem sa nu ne intrebam de ce merg anchetatorii pe varianta prezentata de suspecti. Mai ales ca, asa cum arata mai multe articole aparute in presa, unul din cei trei barbati audiati ar fi un milionar al locului, nepotul prim-procuroarei din Targu Lapus si cuscrul unei cunoscute avocate din Baia Mare. O increngatura de relatii si interese care nu au cum sa nu afecteze impartialitatea anchetatorilor.

Este important sa punem presiune pe autoritati inainte ca emotia creata de aceasta moarte tragica sa dispara. Este necesar ca ancheta sa fie facuta de procurori impartiali.

Semneaza si tu petitia prin care cerem Procurorului General – DIMITRIE BOGDAN LICU ca ancheta mortii padurarului sa fie preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si derulata de procurori impartiali.

CLICK AICI PENTRU A SEMNA PETITIA.

CITESTE SI:

Cinci ani de cand marele artist maramuresean titus perse
Citeste
S-a inceput urmarirea penala in r
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.