UAC DUMBRAVITA CONFIRMA CELE 5 CAZURI POZITIVE DE COVID-19: Ce masuri suplimentare s-au luat pentru protectia angajatilor

UAC Europe (UNIVERSAL ALLOY EUROPE) Dumbravita a transmis un comunicat de presa cu privire la programul preventiv de testare a angajatilor, pentru detectarea SARS-Cov2. Comunicatul integral mai jos:

De 11 ani, UAC Europe este un partener durabil si responsabil al comunitatii locale, avand un program complex de implicare in comunitatea locala, in toate domeniile de activitate. Compania noastra a ramas aproape de comunitate si in aceasta perioada dificila, sprijinind lupta impotriva noului Coronavirus cu donatii importante in aparatura medicala, care au ajuns la spitalele baimarene. Prin intermediul Centrului de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare compania noastra a donat pentru Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris si Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rusdea-devenit spital suport, cate un aparat de ventilatie mecanica, vital pentru pacientii infectati cu noul coronavirus, aflati in stare critica. Cele doua aparate au fost comandate si achitate de UAC Europe, in luna martie, in cadrul unui parteneriat cu CCF, care s-a ocupat de intreaga parte birocratica si urmeaza sa fie livrate in aceasta luna. De asemenea, prin intermediul Asociatiei Prietenii Spitalului a fost achizionat cu sprijinul UAC Europe un set videolaringoscop pentru Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris din Baia Mare, care a ajuns zilele trecute in unitatea medicala din Baia Mare si va fi folosit in cadrul Unitatii Primiri Urgente. UAC Europe a sprijinit si Directia de Sanatate Publica a
judetului Maramures cu materiale necesare in lupta cu noul coronavirus.
O grija deosebita a fost acordata in aceasta perioada sigurantei si sanatatii angajatilor.
Inca din luna martie UAC Europe a aplicat un set complex de masuri pentru a preveni raspandirea noului coronavirus in randul angajatilor.

Printre acestea se numara:
*Informatii oficiale privind Covid-19 trimise periodic, afise preventive postate la intrarea si in incinta fabricii
*Dezinfectante de maini instalate in toate salile de mese, la Receptie si in fabrica
*Verificarea temperaturii fiecarui angajat, zilnic, la sosirea acestuia la locul de munca, incepand din 12 martie
*Dezinfectia zilnica a mijloacelor de transport cu care angajatii calatoresc la munca, dezinfectia zilnica a locurilor comune, dezinfectie profesionala a spatiilor comune de 2x/sapt., dezinfectia de exterior, saptamanal
*Purtarea obligatorie a mastii de protectie in mijloacele de transport in comun si in toate zonele comune din fabrica
*Pastrarea distantei fizice de min. 1,5 m tot timpul, salutul prin strangerea mainii interzis

  • Munca la domiciliu, unde este posibil
    *Neprezentarea la munca in caz de simptome de viroza (rinoree, febra, tuse)
    *Interzicerea serviciilor de catering in incinta fabricii, reamenajarea salilor de masa
    *Izolarea automata si urmarea procedurilor legale - in cazul contactului cu o persoana venita din zone rosii
    *Toate vizitele externe au fost anulate
    *Limitarea vizitelor de client la sediul UAC si obligativitatea completarii unui chestionar la intrarea in locatia UAC daca vizita nu poate fi amanata.
  • Desi pe parcursul acestei perioade, la masurarea temperaturii nu am avut niciun angajat care sa se prezinte la serviciu cu temperatura peste limita normala, pentru a proteja sanatatea angajatilor, compania noastra a decis demararea unui plan de testare
    preventiva, care prevede testarea saptamanala, pe cheltuiala angajatorului a unui esantion reprezentativ de angajati din toate departamentele fabricii. Prima etapa de testare a avut loc in 12 si 13 mai si a cuprins un numar total de 62 de teste efectuate.

    Dintre acestia cinci angajati au iesit pozitivi, restul primind rezultat negativ. Niciunul dintre cei 5 angajati nu a avut niciun fel de simptome ale infectiei cu noul Coronavirus si au declarat ca nu au intrat in contact cu nicio persoana venita in tara din zonele rosii.
    Mai mult, in cadrul companiei noastre nu a intrat nicio persoana din exterior din luna martie. Cei cinci locuiesc in diferite zone ale judetului, niciunul nu este locuitor al comunei Dumbravita. Angajatii cu rezultat pozitiv fiind asimptomatici, ancheta epidemiologica se face retroactiv pe 4 zile, riscul de raspandire fiind relativ scazut.

    Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures care s-au deplasat la fata locului pentru efectuarea anchetei epidemiologice au evaluat si masurile luate de compania noastra, pe care le-au apreciat ca fiind foarte bune si suficiente. Dupa aceste cazuri, UAC Europe a mai luat o serie de masuri:
    *dezinfectia profesionala suplimentara a intregii zone unde angajatii depistati pozitiv si-au desfasurat activitatea, inclusiv cabinetul medical, dupa care vom continua regulat cu dezinfectia
  • s-au comandat presuri dezinfectante
    *izolarea si testarea persoanelor cu care cei cinci angajati au intrat in contact, conform recomandarilor DSP.
    Compania noastra va continua programul de testare preventiva, pentru a evalua starea de sanatate a angajatilor si va continua sa aplice cu strictete masurile de protectie si sa respecte recomandarile autoritatilor. De asemenea, in spiritul transparentei, respectului si corectitudinii de care UAC Europe a dat mereu dovada, va vom informa cu privire la evolutia situatiei.

Articolul UAC DUMBRAVITA CONFIRMA CELE 5 CAZURI POZITIVE DE COVID-19: Ce masuri suplimentare s-au luat pentru protectia angajatilor apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

INFRACtIUNI SILVICE: Peste 132 mc lemn confiscat si amenzi de 23.000 de lei aplicate de politisti
Citeste
BILANt 14 MAI: Numarul de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 in Maramures creste: a ajuns la 80
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.