Turisti rataciti pe munte, gasiti de jandarmii montani din borsa

In dimineata zilei de duminica, 18 august, in jurul orei 08.30, jandarmii montani de la Borsa au fost solicitati in vederea cautarii si salvarii a patru persoane ratacite in zona lacului Buhaiescu din muntii Rodnei.

Spre acel loc au pornit 3 subofiteri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borsa alaturi Salvamont si au demarat operatiunile specifice de cautare in zona indicata.

Actiunea s-a desfasurat in teren accidentat si s-au intampinat greutati privind mentinerea legaturii telefonice cu persoanele ratacite deoarece sunt si zone fara acoperire cu semnal de telefonie mobila sau radio.

Cei patru turisti au fost gasiti dupa trei ore de cautare. Odata ajunse la cei patru, echipajele de salvare au constatat ca nu prezentau urme de epuizare fizica pentru a fi necesara acordarea de prim-ajutor. Grupul era format din trei femei si un barbat, cu varsta cuprinsa intre 46 si 56 ani, toti patru romani. Cele patru persoane au fost aduse in conditii de siguranta de catre jandarmii montani pana in orasul Borsa.

Iubitorilor de drumetii montane le recomandam prudenta, sa se asigure ca au un echipament adecvat si sa nu se aventureze in zone pe care nu le cunosc. Pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan sa apeleze cu incredere la ajutorul jandarmilor montani.

credit foto – Jandarmeria Maramures

Sorina Pintea va coordona personal ancheta interna de la Spitalul de Psihiatrie
Citeste
Liga 1
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.